Novosti

Kronika

Naknada štete od elementarnih nepogoda

Rok za prijavu na natječaj za ‘Potporu za ulaganja u obnovu poljoprivrednog potencijala narešenog elementarnim nepogodama, nepovoljnim klimatskim prilikama i katastrofalnim događajima’ završava krajem oktobra

Ycxv58rct5iyx7s9rbxhe9aehub

Agencija za plaćanje je još 19 . juna objavila natječaj za ‘Potporu za ulaganja u obnovu poljoprivrednog potencijala narešenog elementarnim nepogodama, nepovoljnim klimatskim prilikama i katastrofalnim događajima’, a ovih dana podsjećaju da se rok za prijavu završava krajem oktobra ove godine. Na ovu mjeru se mogu javiti fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika do podnošenja zahtjeva za potporu.

Potpora podrazumijeva dodjelu namjenskih bespovratnih sredstava za financiranje prihvatljivih troškova projekta, a radi se o štetama prouzrokovanim elementarnim nepogodama od 1. januara 2014. do kraja 2017. godine, zatim štetama prourokovanim mrazom tokom cijele 2017. godine, ali i štetama uzrokovanima elementarnim nepogodoma iz 2014. i 2018.

Opći uvjeti potpore su da je nadležno javno tijelo proglasilo elementarnu nepogodu ili katastrofalni događaj, te da je poljoprivredni potencijal uništen u najmanje od 30 procenata od ukupne površine. Za ovu mjeru je osigurano 50 milijuna kuna, a intenzitet potpore iznosi do 100 posto.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više