Novosti

Kronika

Нaши сусjeди Слoвeнци

У прeдвoрjу кaрлoвaчкe Грaдскe књижницe ‘Ивaн Гoрaн Koвaчић’ oтвoрeнa je излoжбa ‘Сусjeди Слoвeнци - Слoвeнци у Хрвaтскoj’, aутoрицa Хeлeнe Jaнeжич и Бaрбaрe Римaн из Љубљaнe

Yxcw3m34u5bqlxuulium1y0egbj

(foto Kristina Štedul Fabac/PIXSELL)

U predvorju karlovačke Gradske knjižnice ‘Ivan Goran Kovačić’ prije tjedan dana otvorena je izložba pod nazivom ‘Susjedi Slovenci - Slovenci u Hrvatskoj’. Autorice izložbe su Helena Janežič i Barbara Riman iz Ljubljane.

Na izložbi su prezentirani društveni život Slovenaca u Hrvatskoj, njihovo kulturno stvaralaštvo i izdavaštvo. Time se htjelo pokazati na bogatstvo koje slovenskom narodu stoljećima donose Slovenci koji žive izvan svoje matične domovine. Nakon svečanosti otvorenja izložbe, jedna od autorica Barbara Riman održala je prigodno predavanje o Slovencima izvan Slovenije.

Otvorenju izložbe kao i predavanju, prisustvovao je slovenski ambasador u Republici Hrvatskoj Vojislav Šuc. Karlovačka Gradska knjižnica ‘Ivan Goran Kovačić’ je centralna knjižnica za slovensku nacionalnu manjinu u Republici Hrvatskoj. Susjedna Slovenija od Karlovca je udaljena svega tridesetak kilometara.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više