>

novosti logo

Kronika Kronika
Piše Z.V.

Nastavak uređenja bjelovarskog Centra

Plan rada VSNM-a Bjelovara u ovoj godini: Donirana sredstva već su uložena u uređenje fasade i stepeništa u SKC ‘Pavle Solarić’

U Srpskom kulturnom centru ‘Pavle Solarić’ u Bjelovaru je održana redovna sjednica predsjedništva Vijeća srpske nacionalne manjine Bjelovarsko-bilogorske županije (VSNM). Sjednici su prisustvovali svi članovi i članice te su učestvovali u donošenju važnih odluka za rad Vijeća u idućoj 2020. godini kao i izvještaja o dosadašnjem djelovanju.

Predsjednik Darko Karanović podnio je izvještaj sa sjednice predsjedništva Srpskog narodnog vijeća i izvjestio članove o rebalansu proračuna SNV-a vezano za sustav kapitalnih investicija i tekućeg poslovanja ureda SNV-a, SKD Prosvjete, Privrednika i Srpskog demokratskog foruma. Predsjedništvo je upoznato i sa donacijom Privredne banke Zagreb. Donirana sredstva već su uložena u uređenje fasade i stepeništa u SKC ‘Pavle Solarić’. Predsjedništvo je upoznato s parastosom i komemoracijom za srpske civilne žrtve Bilogore i zapadne Slavonije iz jeseni 1991. godine, koja je održana u Kusonjama u organizaciji VSNM-a Požeško slavonske županije.

Na sjednici je prihvaćen prijedlog Radovana Dožudića da se i ove godine obilježi pravoslavna Nova godina, i to 11. januara 2020. godine u SKC ‘Pavle Solarić’.

1/1