>

novosti logo

Piše Igor Lasić

Navala investitora

Izvjesno je da s novim planom za brodogradnju ima šanse da se nešto više postigne, pa se kao preostale opcije navode stečaj ili čak likvidacija, te eventualni ulazak drugog partnera

Hrvatska vlada zainteresirana je za opstanak brodogradnje na tržišnim osnovama jer beskrajno subvencioniranje, kao što je bilo dosad, više nije realno - izjavio je Andrej Plenković ovih dana. ‘Znamo da ima jako puno zainteresiranih za 3. maj i Uljanik’, dodao je, ‘i vidjet ćemo, razgovori traju.’

Dva značajna detalja čuli smo pritom, no prvo da vidimo što se dešavalo s Uljanikom u isto vrijeme. A dešavalo se svašta. Ukratko: jedan kanadski naručitelj otkazao je ugovor za gradnju broda, škveru je zablokiran račun, dok je radnicima isplaćeno pola plaće za rujan i ne zna se što će biti s ostatkom. Također, čeka se novi plan restrukturiranja Uljanika koji bi njegova uprava trebala do 20. rujna poslati Europskoj komisiji na razmatranje. Od prošle verzije pamte se dvije zamjerke EK-a. Prvo, država neće smjeti u restrukturiranju sudjelovati s više od pola troška. Drugo, strateški partner Danko Končar ne ulijeva povjerenje svojim financijskim sposobnostima.

Istaknuta su i druga otvorena pitanja koja ukazuju na brojne nejasnoće u poslovanju brodogradilišta, kao i čitave Uljanik grupe s 3. majem. Stoga nije izvjesno da s novim planom ima šanse da se nešto više postigne, pa se kao preostale opcije navode stečaj ili čak likvidacija, te eventualni ulazak drugog partnera.

‘Ima jako puno zainteresiranih’, izjavio je dakle Plenković. Ne zna se tko su ni kakvi su po namjerama i kapacitetu, ali se zato naveliko sumnja da zaista postoje. Radnici baš i ne vjeruju u njih, recimo; pričekajmo stoga da Vlada svečano predstavi barem neke interesente, u najskorijem roku. Osim toga, rekosmo, upada u oko još nešto iz premijerove izjave. Ono o brodogradnji na tržišnim osnovama, naime. Ali nigdje nema opstanka te industrije bez državnih potpora i olakšica, izravnih i posrednih ili općestrukturnih, u kontekstu ostatka privrede i ekonomske politike. Kako u Kini, tako i u Americi, Italiji, Njemačkoj.

No to u našim prilikama samo svjedoči da se brodogradnja već dugo, tako i danas, ne osmišljava u skladu s realnim okvirom svog funkcioniranja. I ne samo ona, nažalost. Potopilo je opće pogodovanje tržištu, i nema naznaka da će se isti kurs pomaknuti dok ta djelatnost pokazuje znakove ikakvog života.

1/1