Novosti

Kronika

Nema odustajanja od pravde

U Bjelovaru održana izvještajna Skupština udruge ‘Pravda’ koja se bavi zalaganjem za prava osoba srpske i hrvatske nacionalnosti kojima je ratnih 90-ih oštećena imovina

Ucjbwze8u04sg92ybozg29r1fly

U bjelovarskom hotelu ‘Central’, prošlog utorka, 4. februara, održana je redovna godišnja Skupština udruge ‘Pravda’ iz Bjelovara koja se bavi zalaganjem za prava osoba srpske i hrvatske nacionalnosti kojima je ratnih 90-ih oštećena imovina na području Bjelovarsko-bilogorske županije.

U radu Skupštine učestvovali su predsjednik udruge Zvonko Iveković, tajnik Jovica Brkić, Mladen Gunjević, Dušan Zorić i brojni članovi. Prisustvovali su gosti Darko Karanović predsjednik županijskog VSNM-a, Saša Lukić zamjenik bjelovarskog župana iz redova srpskog naroda, Zoran Pusić ispred Građanskog odbora za ljudska prava, Vesna Teršelič iz udruge Documenta i Želimir Brala kao predstavnik Lige antifašista Republike Hrvatske.

Na Skupštini je podnesen izvještaj o radu Upravnog odbora udruge i rezultati ostvarenja financijskog plana za 2019. godinu, a donesena je i odluka o slanju izvještajnog dopisa Pučkom pravobranitelju Republike Hrvatske. Kako se dalo čuti, Udruga će si dalje zalagati za zaštitu prava svojih članova i drugih građana RH koji su pretrpjeli štetu od terorističkih akata izvan ratne zone djelovanja, poticati na suradnju s nadležnim institucijama i organizacijama te organizirati različita javna događanja. Druženje članova udruge Pravda i uvaženih gostiju, nakon završetka rada Skupštine, nastavljeno je u Srpskom kulturnom centru ‘Pavle Solarić’ u Bjelovaru.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više