Novosti

Kronika

Нeвeн Ивoшeвић: Џeнтлмeнски спoрaзум

Дoгрaдoнaчeлник Oгулинa уз рeдoвa СДСС-a: У Грaдскoм виjeћу Oгулинa пoдржaвaмo прojeктe СДП-oвe вeћинe кaкo бисмo oмoгућили кoрист зa циjeлу српску зajeдницу

3tc76fxeocabtl3cu7i1v4pirdp

Neven Ivošević

Na izvanrednim izborima u martu potvrdili ste svoju poziciju dogradonačelnika Ogulina, baš kao i gradonačelnik Dalibor Domitrović iz SDP-a svoju; s obzirom na to da je gradonačelnikova stranka tada uvjerljivo porazila HDZ, kakva je suradnja unutar Gradskog vijeća i kako se novi odnos snaga odrazio na srpsku zajednicu ogulinskoga kraja?

SDSS nije u koaliciji sa SDP-om, jer ta stranka, nakon što je doslovce pomela HDZ na izvanrednim izborima, sama ima većinu u Gradskom vijeću Ogulina; da podsjetim, HDZ je sa svojim koalicijskim partnerima tada osvojio šest mandata, SDSS i DSS po jedan, a SDP devet. S obzirom na to da ipak participiramo u tom predstavničkom tijelu, naš je stav da podržavamo svaki dobar projekt, pogotovu ako procijenimo da je od interesa za ovdašnju srpsku zajednicu. Dakle, premda formalna postizborna koalicija u Vijeću nije uspostavljena, posrijedi je svojevrsni džentlmenski sporazum – mi podržavamo SDP-ove projekte, a vijećnička većina nama jamči da će se realizirati oni koji su nam važni. Tako i dalje namjeravamo nastaviti raditi, jer ipak unutar Vijeća opažamo određenu promjenu raspoloženja u korist naše zajednice.

Možete li izdvojiti neke od projekata koje ste podržali a smatrate ih važnima za zajednicu?

Riječ je uglavnom o infrastrukturnim projektima u ruralnim područjima ogulinskoga kraja, poput izgradnje cesta, obnove i održavanja nerazvrstanih putova. Tu je također izgradnja mrtvačnica u Partizanskoj Drežnici i Jasenku te dovršetak onih u Donjim Dubravama, Popovom Selu i Brestovcu; obnavljaju se i vodospreme te gradi vodoopskrbna mreža gdje je nije bilo, pa pripremamo dokumentaciju za vodovod u Ponikvama. Naravno, sa svime time produbljujemo suradnju i poboljšavamo odnose ovdašnjega VSNM-a s Gradskim vijećem i gradonačelnikom Ogulina.

Ta suradnja dosad nije bila na zavidnoj razini?

Da, uvijek bi nešto zakočilo realizaciju projekata koje smo smatrali važnima, a bilo je i određenih previranja unutar naše zajednice, posebice dok SDSS nije imao svoga predstavnika unutar Gradskog vijeća. I do sada sam dobro surađivao s gradonačelnikom Domitrovićem, ali od marta je suradnja puno bolja, jer za većinu u Vijeću više nije potreban glas predstavnika Demokratske stranke Srba, stranke za koju bi se nakon nekih iskustava moglo kazati kako joj interesi srpske zajednice ipak nisu bili prioritetni, pa su njezini članovi nerijetko znali opstruirati konstantne i značajne napore koje u za zajednicu vrijedne projekte ulažu SDSS i SNV.

Dakle, glas SDSS-ovca Nevena Vujnovića u ogulinskom Gradskom vijeću, makar i ‘osamljen’, zajednici puno znači i zaista pridonosi njezinim interesima?

Apsolutno! Premda, kako već rekoh, ta jedna ruka nije presudna za formiranje većine, naša zajednica ipak u njoj ima podršku i zaleđe u Gradskom vijeću, svojevrsnog ‘asa u rukavu’ s određenom političkom težinom, koja je na lokalnoj razini sličnoj onoj koju tri SDSS-ove ruke imaju u Hrvatskom saboru. A s obzirom na dosadašnje, već petomjesečno iskustvo s aktualnim sazivom Gradskog vijeća, vjerujem da će dobra suradnja u sljedeće dvije godine, do redovitih izbora, uroditi realizacijom brojnih projekata koji će i za nas biti od velike važnosti. Posebice stoga što SDSS-ov vijećnik Vujnović, koji je član ogulinskog i županijskog VSNM-a, ima doista bogato političko iskustvo i čvrstu namjeru da svojim radom pridonese dobrobiti naše zajednice.

Kakav je trenutačno život zajednice, pogotovu s obzirom na opće stanje i atmosferu u Ogulinu?

Što se međunacionalnih odnosa tiče, mislim da se oni nisu ni značajno pokvarili ni drastično poboljšali, unatoč tome što je djelovanje DSS-a, čiji su članovi zauzimali rukovodeće upravljačke pozicije u ogulinskom Stambeno-komunalnom gospodarstvu i iza sebe ostavili neke dubioze vezane uz navodne malverzacije u tom javnom poduzeću, pridonijelo određenoj lošoj percepciji cijele zajednice. Što se pak tiče njezina ekonomskog položaja, on je podjednak za sve stanovnike ovoga kraja i grada, neovisno o njihovoj nacionalnosti.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više