Novosti

Politika

Nezavisna Država Gradići

Čitav prošli tjedan na kući u okolici Velike Gorice bio je istaknut veliki transparent kojim se slavilo stvaranje zločinačke Nezavisne Države Hrvatske

Xd9zpw4w3m6lbovw4vls158dv9b

Gradići kod Velike Gorice

Desetog travnja ove godine na jednoj je kući u mjestu Gradići kod Velike Gorice javno bio istaknut veliki transparent kojim se slavilo stvaranje zločinačke Nezavisne Države Hrvatske. Pored datuma njezina osnivanja – 10. travnja 1941. godine te ispisane kratice ‘NDH’ – na spornom transparentu nalazio se još i grb s prvim bijelim poljem.

Iako se nesumnjivo radilo o javnom veličanju ustaštva i fašizma, o transparentu koji se nalazio na kući pored glavnog puta u Gradiću – na adresi Slavonska ulica broj 2 – nitko nije obavijestio policiju kako bi bio uklonjen. Ništa nije poduzeto ni nekoliko dana nakon njegova isticanja, pa je sve do 14. travnja – gotovo veći dio tjedna – stajao na istoj lokaciji.

Nepoznati počinitelj tako je slobodno i bez ikakvih sankcija, iskazivao svoje simpatije prema ustaštvu. Neshvatljivo je to da u Gradićima nitko nije reagirao na ovaj očigledan necivilizacijski čin. Javne nadležne službe u potpunosti su zakazale, prije svih policija, a onda i svi oni građani koji su prema toj morbidnoj pojavi ostali slijepi i nijemi. Sadašnja Hrvatska se prema svome Ustavu, da se podsjetimo, formalno temelji na ZAVNOH-u, ali vjerojatno ta činjenica institucijama u Gradićima još uvijek nije poznata.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više