Novosti

Kronika

Никoлa Oпaчић нa чeлу бeлoмaнaстирских aнтифaшистa

Oпaчић je joш jeднoм изaбрaн зa прeдсeдникa Удружeњa aнтифaшистичких бoрaцa и aнтифaшистa Бeлoг Maнaстирa

020kelcsi37cumn49sy8kgu4hlt

Антифашисти у потрази за младима

Dana 13. juna u prostorijama Etnološkog centra baranjske baštine održana je izborna skupština Udruženja antifašističkih boraca i antifašista Belog Manastira. Nakon odavanja počasti poginulim i umrlim borcima NOB-a te članovima udruženja, predsednik Nikola Opačić pozdravio je sve prisutne i zahvalio im na odazivu.

Članovi udruženja prihvatili su izvještaj o radu, financijske izvještaje i predloge programa, a ujedno je prihvaćen i predlog financijskog plana. Nakon razrešenja onih dosadašnjih, pristupilo se predlaganju i izboru novih tela. Za predsednika u novom četverogodišnjem mandatu ponovo je izabran Opačić, a za članove predsedništva Ilonka Brnović, Dragica Krbavac, Nikola Živković i Predrag Stojanović. U Nadzorni odbor izabrani su Kristijan Melmajer, Vladimir Livazović i Jelena Opačić Matijević. Novi-stari predsednik izabran je i za likvidatora te je u ime belomanastirskog i osječkog udruženja antifašista kandidiran za člana Predsedništva Saveza antifašističkih boraca i antifašista RH.

Posebno mesto dato je razmatranju planiranih zadataka u nerednom mandatu koji će, kako se moglo zaključiti, biti izazov za rukovodstvo. Da je tome tako, moglo se čuti i u kraćoj raspravi u kojoj je jedan od novoizabranih članova predsedništva postavio pitanje u kom pravcu ide udruženje i koji je smisao postojanja istog ako ono broji sve manje članova i ako se ne pomlađuje novima. Jedno od pitanja bilo je i zašto u komemorativnim prilikama nisu prisutni predstavnici verskih institucija, konkretno SPC-a, kako je to uobičajeno npr. u Vukovarsko-sremskoj županiji. O tom je predlogu skupština glasala, ali predlog nije dobio potrebnu većinu.

Izbornoj skupštini Udruženja antifašističkih boraca i antifašista Belog Manastira prisustvovali su i predstavnici Udruženja antifašističkih boraca i antifašista Osijeka između kojih veći dugi niz godina postoji odlična saradnja.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više