>

novosti logo

Piše N.J.

Nitko nije ostao gladan

I ove je godine Humanitarni božićni sajam Međunarodnog kluba žena, održan prve nedjelje u decembru na Zagrebačkom velesajmu, izazvao velik interes posjetilaca koji su po prigodnim cijenama mogli kupiti hranu, proizvode i suvenire iz 41 zemlje svijeta, među ostalim i iz Srbije.

Od početka manifestacija štand Srbije bio je pod opsadom zainteresiranih za suhomesnate proizvode ‘Zlatiborca’ i ‘Carnexa’, odjevne predmete prestižne trikotaže ‘Ivko’, vina ‘Fruškač’ i čokoladne bananice, tako da je na kraju prodano praktički sve, na veliko zadovoljstvo zaposlenih u ambasadi. Na štandu su bila i izdanja Izdavačkog poduzeća ‘Prosvjeta’.

Među ansamblima koji su pratili izlagačke nastupe, bio je i ZborHor koji pod vodstvom Jovane ukić djeluje pri zagrebačkom pododboru ‘Prosvjete’, a čiji su članovi izveli stare narodne pjesme iz okoline Kruševca i Niša. Velik interes izazvala je ponuda proizvoda i tradicionalnih jela drugih zemalja, od Irana i Turske, Slovačke i zajedničkih štandova Sirije i Palestine, odnosno Danske i Švedske, a svoje su mjesto na humanitarnom sajmu našli i proizvođači iz Hrvatske.

Ovogodišnji prihod namijenjen je udruženju žena oboljelih od raka ‘Sve za nju’, Centru Vinko Bek za slijepe i slabovidne osobe, RETO Centru za osobe s problemima ovisnosti, kao i Palijativnom timu LiPa. Ovogodišnji sajam održan je pod pokroviteljstvom Grada Zagreba i uz podršku Ureda predsjednice Republike Hrvatske.

1/5