>

novosti logo

Kronika Kronika
Piše Z.V.

Novi asfalt u Prigorju

Prošli tjedan započeli su radovi na asfaltiranju ceste kroz mjesta Velike i Male Sesvete kod Križevaca. Kako je početkom godine najavljeno od novih križevačkih vlasti, u planu je asfaltiranje puteva u širem prigorskom kraju.

Prema riječima Marija Rajna, aktualnog križevačkog gradonačelnika te njegova zamjenika Marija Martinčevića, do kraja godine trebalo bi asfaltirati ceste kroz Velike i Male Sesvete, Pobrđane i Vujiće. Riječ je o krajiškim mjestima mješovitog srpsko-hrvatskog stanovništva kojima već desetljećima nedostaje moderne prometne infrastrukture. Mještani Velikih i Malih Sesveta kao i drugih spomenutih mjesta, već godinama ukazuju na problem dotrajalih puteva.

Slanje brojnih žalbi i upita bivšim križevačkim vlastima u vezi popravka i izgradnje nove ceste – za vrijeme prethodnog gradonačelnika Branka Hrga – uvijek je završavalo na obećanjima ili ignoriranjem Mjesnih odbora i građana od nadležnih lokalnih institucija. Mještanima Velikih i Malih Sesveta, većinom bi uoči izbora tek navezli nekoliko kamiona šudera. Nakon toga, cesta nije obnavljala. Najgore bi bilo tokom ljeta kad bi prašina s ceste ulazila u kuće te u jesen poslije čestih kiša, kad bi se zbog blata bilo po cesti gotovo nemoguće voziti. Kako sada stvari stoje, poslije višegodišnje borbe mještana u svim spomenutim prigorskim mjestima, ove godine zaslugom novoizabrane križevačke vlasti, cestovni bi problemi trebali biti riješeni.

1/1