Novosti

Kronika

Obilna žetva

U većini Prigorja i Podravine, od prošlog tjedna privodi se kraju košnja žita. Prinosi pšenice, ječma i tritikala iznimno su veliki

3y9aoqvv4cz3nymbfff8rctd734

U većini Prigorja i Podravine, od prošlog tjedna privodi se kraju košnja žita. Prinosi pšenice, ječma i tritikala iznimno su veliki. Količinu prati visoka kvaliteta koja nije bila takva unazad nekoliko zadnjih godina. Zbog svega toga, poljoprivrednici su s razlogom zadovoljni. Većina ih žito, posebice pšenicu, ima namjeru prodati ili dati u polog lokalnim mlinskim preduzećima.

Iako otkupna cijena pšenice, kako se može čuti, nije trenutno najbolja, ipak se ne gubi nada. Nadu ne gubi ni Ranko Brnica, mladi poljoprivrednik iz Velikog Poganca. On je ohrabren ovogodišnjim prinosom žita od kojeg ima namjeru jedan dio zadržati za sebe, a drugi prodati.

- Mogu reći da sam zadovoljan žitom ove godine. Dobivena količina je premašila očekivanja. Ja sam u prosjeku dobivao 4 tone po jednoj rali. Dio će u polog, a s ostatkom ćemo trgovati. Ove godine za razliku od prošlih, žito je bolje kvalitete. Više ga ima zbog povoljnih vremenskih uslova i svih agrotehničkih mjera koje su na vrijeme preduzete. Treba istaknuti kako nas, na svu sreću, nije pogodila tuča pa smo izbjegli štete na poljima - rekao je Ranko.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više