>

novosti logo

Kronika Kronika
Piše Z.V.

Obnova škole u Gornjim Plavnicama

Revitalizacija važne obrazovne ustanove na bjelovarskom području: ‘Škola vapi za energetskom obnovom, što znači ugodniji ambijent i ogromne uštede. Izvođači će raditi vikendima te učenici i učitelji neće ništa osjetiti’, kaže ravnatelj Nikola Margetić

Zahvaljujući sufinanciranju Fonda za regionalni razvoj, Grad Bjelovar najavio je energetsku obnovu škole u Gornjim Plavnicama u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Za projekt obnove osiguran je iznos 693.312,80 kuna, od čega je 262.648,69 kuna dobiveno od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Obnovom bi trebalo postignuti smanjenje potrošnje energije čime bi školska zgrada prešla iz energetskog razreda E u C. Školu u Gornjim Plavnicama posjetio je i bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak.

- Škola u Gornjim Plavnicama već je duže vrijeme spremna za obnovu. Nažalost, nije baš u nekom posebnom stanju, no nakon energetske obnove će biti sasvim drugačija. Grad Bjelovar će svega 17 posto svojih financijskih sredstava izdvojiti za ovu školu. To će biti oko 203 tisuće kuna - rekao je Hrebak i obećao obnovu škole u Galovcu.

- Prije nekoliko dana smo posložili sve pravne elemente da bismo mogli zadnju školu prijaviti na energetsku obnovu. To je Osnovna škola u Galovcu i s tim bi sve škole na području Grada Bjelovara, u sljedeće dvije i pol godine, trebale biti obnovljene - istaknuo je i dodao da nakon obnova svih škola, u njih neće biti potrebno ulagati sljedećih 20 godina te će se sva dosadašnja ulaganja vratiti. Zadovoljstvo obnovom škole u Gornjim Plavnicama koju pohađa 17 učenika i učenica, izrazio je ravnatelj Nikola Margetić.

- Za učenike to znači ugodniji ambijent i ogromne uštede. Škola vapi za obnovom i mislim svi moramo biti zadovoljni. Izvođači će za radove koristiti vikende te učenici i učitelji neće ništa osjetiti - naglasio je ravnatelj poručivši kako se završetak radova očekuje do ljeta ove godine.

1/1