Novosti

Kronika

Oбнoвљeн "млaдић"

Oмaњи мoст кojи спaja Вojaкoвaчки Oсиjeк с Kaмeшницoм у Oпћини Kaлник вeћ je дoтрajao, иaкo je изгрaђeн приje нeкoликo гoдинa, пa слиjeди oбнoвa и дoдaтнo прoширeњe

Large 7

Mostić preko potočića Kamešnica

Prošli tjedan je započelo proširenje drvenog mostića preko potoka Kamešnica u predjelu poznatom pod nazivom Vratno. Spomenuti most koji spaja Vojakovački Osijek s Kamešnicom u Općini Kalnik, izgrađen je prije nekoliko godina, ali na nezadovoljavajući način. Tako su drveni dijelovi već dotrajali, a dimenzije mosta pokazale se nedovoljnima pa je započela njegova sanacija.

Zahvate koji uključuju obnovu i dodatno proširenje izvodi Županijska uprava za ceste Koprivničko-križevačke županije (ŽUC). Vrijednost svih radova određenih prema programu izgradnje, poboljšanja te obnove županijskih i lokalnih cesta iznosi 150.000 kuna. Novouređenim mostom će nakon potrebnih građevinskih intervencija biti omogućena bolja saobraćajna povezanost Vojakovačkog Osijeka i susjednih naselja. Osim mosta, ŽUC ima u planu modernizaciju ceste kroz spomenuto naselje. Da su most i cesta kroz Vojakovački Osijek itekako značajan projekti, u svojoj predizbornoj kampanji ukazivao je načelnik Kalnika te predsjednik Županijske organizacije SDP-a Mladen Kešer, koji je izgubio na izborima za župana od Darka Korena (Mreža nezavisnih lista) za sedamstotinjak glasova.

- Županijska cesta povezuje dva naselja, grad i općinu u ovom slučaju. Županijska uprava za ceste Koprivničko-križevačke županije jedna je od važnijih institucija naše županije jer bez lokalnih i županijskih cesta nema razvoja. Potrebno je iskoristiti ljudski potencijal i resurse u ŽUC-u kako bismo krenuli u realizaciju cestogradnje u županiji jer ovo nije dovoljno - istaknuo je Kešer.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više