Novosti

Društvo

Od sljedećeg ponedjeljka počinju Sedmi Tjedni Izbjeglicama

Od 15. do 27. lipnja u nekoliko hrvatskih gradova odvijaju se Sedmi Tjedni izbjeglicama. U Hrvatskoj je od 2004. godine do danas odobrena međunarodna zaštita za oko 920 ljudi, dok trenutno oko 300 tražitelja azila živi u prihvatilištima

23zv742p144c5vqjfqh8pkr561b

Sljedeći ponedjeljak počinu 7. Tjedni Izbjeglicama, manifestacija u organizaciji Koordinacije za integraciju, neformalne mreže udruga civilnog društva koje pružaju podršku izbjeglicama u integraciji. Događanja u sklopu ove manifestacije odvijat će se od 15. do 27. lipnja u nekoliko hrvatskih gradova -Karlovcu, Sisku, Kutini, Slavonskom Brodu, Splitu, Zadru, Zagrebu, Kuterevu i Ježevu.

Sedmi Tjedni Izbjeglicama! ove godine uključuju aktivnosti poput online panela i okruglih stolova, interaktivnih radionica, izložbe fotografija, kazališne predstave, webinara te druženja s izbjeglicama.

Koordinacija za integraciju zajedno s partnerskim organizacijama iz gradova diljem Hrvatske poziva sve građane i građanke na sudjelovanje u aktivnostima koje potiču bolje razumijevanje teških okolnosti u kojima se nalaze izbjeglice u Hrvatskoj, a koje su se dodatno pogoršale u vrijeme krize te na upoznavanje s novim članovima našeg društva.

Tjedni Izbjeglicama! održavaju se već sedmu godinu za redom povodom Svjetskog dana izbjeglica, koji se obilježava 20. lipnja, kako bi se upozorilo na tešku situaciji u kojoj se nalaze ljudi diljem svijeta koji su prisiljeni napustiti svoje domove.

U Hrvatskoj je, poručuju iz Koordinacije za integraciju, od 2004. godine do danas odobrena međunarodna zaštita za oko 920 ljudi, dok trenutno oko 300 tražitelja azila živi u prihvatilištima u Zagrebu i Kutini. U cijelom svijetu trenutno je više od 70 milijuna prisilno raseljenih osoba, kako procjenjuje UN-ova agencija za izbjeglice.

Program događanja možete pronaći ovdje.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više