Novosti

Kronika

Oд урoдa ништa

Пoљa кукурузa кoja су уништилe дивљe свињe нajвишe je нa ширeм пoткaлничкoм пoдручjу, a нeки oд пoљoприврeдникa признajу дa су штeтe имaли и нeпoсрeднo приje сaмoг кишнoг рaздoбљa

Nakon čestih i obilnih svibanjskih kiša, koje su prigorskim poljoprivrednicima prouzročile velike štete na usjevima kukuruza, probleme nastavljaju stvarati i divlje svinje. Polja kukuruza uništenih od divljih svinja najviše je tako na širem potkalničkom području, a neki od poljoprivrednika priznaju da su štete imali i neposredno prije samog kišnog razdoblja.

- Čovjek se muči da obradi polje, da posije i u to uloži novac i trud, a na kraju ništa. Samo gubici i troškovi. Najprije te kiše zatim poplava pa sad i svinje. Ulaze u polja i sve uništavaju, jedu zrna kukuruza i kopaju grabe. Razočaran sam, to je za plakati. Susjed se isto žali, i kod njega su pored vode u polju, također bile svinje. U susjednom selu čovjeku su ušle u polje odmah poslije onih prvih kiša. Tu se ništa ne može, jer nismo kao prošle godine stigli zaštititi usjeve sredstvom protiv napada svinja. Ljudi koji imaju novca za sjeme i novi materijal, sada ponovo siju. Ova godina je katastrofa; već je lipanj, a od uroda ništa - rekao je jedan stariji mještanin Vojakovačkog Osijeka.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više