>

novosti logo

Piše Novosti

Osmi kongres ‘Privrednikovih’ stipendista i srpske omladine

U subotu će se u Srpskoj pravoslavnoj gimnaziji u Zagrebu održati kongres stipendista SPD-a ‘Privrednik’ na temu ‘Filantropija – oslonac i poticaj mladima’

Srpsko privredno društvo ‘Privrednik’ u subotu, 14. decembra, s početkom u 11:30 sati, u zagrebačkoj Srpskoj pravoslavnoj općoj gimnaziji ‘Kantakuzina Katarina Branković’, organizira Osmi kongres Privrednikovih stipendista i srpske omladine. Tema ovogodišnjeg kongresa je ‘Filantropija – oslonac i poticaj mladima’. Predviđen je i tradicionalni svečani prijem nove generacije ‘Privrednikovih’ stipendista i zanimljiv kulturni program u kojem će nastupiti gitarist Zoran Stojanović Kizo, zbor Domaćigosti i glumac Milivoj Beader.

Na panel diskusiji, koju će moderirati Saša Kosanović, o filantropiji će govoriti Renata Gubić iz Zaklade ‘Hrvatska za djecu’, Lidija Pavić – Rogošić iz ODRAZ-a, Održivog razvoja zajednice, prof. dr. Jovo Radić iz Fondacije ‘Privrednik’ iz Novog Sada, Marko Ignjatić iz SPD-a ‘Privrednik’ iz Zagreba, Martina Horvat iz Zaklade Solidarna, Siniša-Senad Musić iz Roma Education Funda i predstavnik Zaklade Reach for change. 

Predviđeno je da na Kongresu učestvuje oko 200 mladih članova ‘Privrednika’ i njegovih simpatizera i podupiratelja iz čitave Hrvatske, predstavnici udruženja mladih, kao i ugledni gosti iz sfere politike, privrede, obrazovanja, kulture i diplomatskih službi.

Kao jedna od najstarijih dobrotvornih organizacija u Zagrebu, Srpsko privredno društvo ‘Privrednik’ stipendira, okuplja i povezuje talentirane učenike i studente slabijih materijalnih mogućnosti. Godišnje stipendira preko 50 učenika i studenata, najviše iz zapostavljenih i ekonomski slabo razvijenih područja Hrvatske.

Više o programu možete pročitati na ‘Privrednikovim’ stranicama.

1/1