Novosti

Politika

Osvanuo grafit koji poziva na vješanje članova SDSS-a

Na zagrebačkom Črnomercu ispisan je novi prijeteći grafit, ovaj put upućen članovima Samostalne demokratske srpske stranke. ‘Radi se o klasičnom govoru mržnje i pozivu na egzekuciju’, kaže Boris Milošević

Vz4bk54w892nxcf7zzgzt3qrh8o

Grafit u Krčelićevoj ulici

Na zagrebačkom Črnomercu u petak ujutro osvanuo je novi prijeteći grafit, ovaj put upućen članovima Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS). Kako su Novosti već pisale, posljednjih dana na fasadama zgrada koje se nalaz u zapadnom dijelu Zagreba ispisano je nekoliko grafita u obliku vješala i s imenom Milorada Pupovca. Novi grafit, koji se nalazi u Krčelićevoj ulici, sadrži isti rukopis, no ovaj put je ispod vješala ispisano SDSS, odnosno ime stranke na čijem čelu je Pupovac.

Boris Milošević, predsjednik Kluba zastupnika SDSS-a u Hrvatskom saboru, za Novosti je kazao da se radi o klasičnom govoru mržnje i pozivu na egzekuciju.

- Posljednji grafit očito nosi potpis istog pojedinca ili grupe pojedinaca. SDSS-ovi zastupnici su više puta upozoravali na ovaj problem, odnosno da grafiti mržnje upućeni Srbima postaju sve ogavniji. To nije samo komunalni i pravosudni problem, već problem cijelog društva - rekao je Milošević.

Prvi grafit, koji se u srijedu pojavio u Slovenskoj ulici, jučer ujutro prebojali su komunalni redari, što je svojim aparatom zabilježio fotoreporter Jovica Drobnjak. Međutim, stotinjak metara dalje, u Ulici Josipa Hanuša koja se nalazi kraj Zapadnog kolodvora, pojavio se identičan grafit koji je nacrtala još uvijek nepoznata osoba. Milošević je najavio da će SDSS te događaje prijaviti policiji.

Grafite je u petak osudio Tomislav Žigmanov, predsjednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini. ‘Sinoć sam u telefonskom razgovoru s kolegom Miloradom Pupovcem najoštrije osudio najnovije prijetnje upućene njemu kao političkom prvaku Srba u Hrvatskoj te mu pružio punu podršku i iskazao solidarnost. Uvijek moramo biti na strani pravde i humanosti’, napisao je Žigmanov na Twitteru.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više