Novosti

Politika

‘Otkucaji’ Gilda Bavčevića na Dotrščini

Memorijalna intervencija u čast žrtava fašizma bit će izvedena u subotu, 22. septembra, kod središnjeg spomenika na glavnom ulazu u Spomen park Dotrščina, s početkom u 11 sati

Crbggbclipztgfex54khca159lo

Spomen park Dotrščina (foto Katarina Zlatec)

Ovogodišnja memorijalna umjetnička intervencija u čast žrtava fašizma, u organizaciji Virtualnog muzeja Dotrščina i Vijeća srpske nacionalne manjine grada Zagreba, bit će izvedena u subotu, 22. septembra, u 11 sati, kod središnjeg spomenika na glavnom ulazu u Spomen park Dotrščina. I ovogodišnja, druga po redu, memorijalna intervencija održava se na mjestu najvećeg masovnog zločina u modernoj povijesti Zagreba, gdje je za vrijeme nacističke okupacije od 1941. do 1945. godine od strane ustaškog režima ubijeno nekoliko hiljada ljudi iz Zagreba i okolice.

Perfomans Gilda Bavčevića, multimedijalnog umjetnika i asistenta na Umjetničkoj akademiji u Splitu, naslovljen ‘Otkucaji’ minimalistički je monumentalan, a uključuje autorove otkucaje srca, asocijativno široko zahvaćajući temu. Rad je odabran na javnom natječaju, a odluku je donio žiri u sastavu: Antun Maračić, Zoran Pavelić i Saša Šimpraga. Virtualni muzej Dotrščina autorski je projekt Saše Šimprage, pokrenut 2012. godine u okviru programa kulture sjećanja Documente - Centra za suočavanje s prošlošću. Do sada su u parku izvedeni radovi Saše Šimprage, Davora Sanvincentija, Slavena Tolja, Danijela Kovača i Zorana Pavelića.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više