Novosti

Kronika

Otplaćuju dug za vodu

Karlovački župan Damir Jelić održao kolegij u Plaškom te izrazio zadovoljstvo što su se Općina Plaški i ogulinski Vodovod dogovorili, pa je dosad već isplaćeno 60 posto glavnice od milijun kuna duga

1k8dm4hdexk0s0dv5jpx9k4hvrv

Plaški

Karlovački župan Damir Jelić (HDZ) održao je kolegij u Plaškom u sklopu svog programa održavanja kolegija sa pročelnicima Karlovačke županije po gradovima i općinama. Pero Damjanović (SDP), načelnik općine Plaški izrazio je zadovoljstvo županovom posjetom, drugom od lanjskih lokalnih izbora.

- Dobili smo 50 hiljada kuna za provođenje javnih radova, županija je s 69.000 kuna financirala izradu katastarskih i zemljišnih knjiga u katastarskim općinama Latin, Jezero i Janja gora. Županija će općini darovati zgradu bivše srednje škole u Plaškom kako bi se općina kao vlasnik mogla javljati na konkurse za sredstva Evropske unije. Osnovnoj školi je županija darovala desetak korištenih ali ispravnih kompjutora - kaže načelnik Damjanović te izrazio zadovoljstvo što su se Općina i ogulinski Vodovod dogovorili oko duga. Vodovod je općini oprostio 800.000 kuna zateznih kamata, a do sada je već isplaćeno 60 posto glavnice od milijun kuna duga.

U Općini Plaški zadovoljni su punjenjem budžeta, ali im je snijeg nanio štetu jer će zimsku složbu morati platiti mnogo više od plana. U planu je i digitalizacija Doma kulture, bit će asfaltiranja neasfaltiranih cesta i izmjena cijevi vodovodne mreže. Općina konkurira za projekt Zaželi, a radi se o zapošljavanju osoba iznad 50 godina starosti koji bi trajao dvije godine. Gotova je projektna dokumentacija za Vatrogasni dom, a sada se radi glavni projekt. U prizemlju Doma će biti uređena dva poslovna prostora dok će na katu biti prostorije općine i vatrogasci. Zgrada se nalazi u samom centru Plaškog, preko puta centralnog parka.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više