>

novosti logo

Kronika Kronika
Piše N.J.

Otvorene nove prostorije županijskog VSNM-a

Alen Kišić, zamjenik župana Varaždinske županije, uz prisustvo Gorana Habuša, varaždinskog gradonačelnika, svečano je otvorio novouređene prostorije Vijeća srpske nacionalne manjine Varaždinske županije

Na Međunarodni dan ljudskih prava, 10. decembra, zamjenik župana Varaždinske županije Alen Kišić, uz prisustvo gradonačelnika Varaždina Gorana Habuša, svečano je otvorio novouređene prostorije VSNM Varaždinske županije, smještena uz prostorije gradskog Vijeća koje su već neko vrijeme u funkciji. Gradske vlasti su ustupile prostor, a njegovo uređenje je financijski pomogla Varaždinska županija.

- Iako u našoj županiji živi svega 700-tinjak pripadnika srpske nacionalne manjine, naša obaveza kao većinskog stanovništva je osigurati prostore za nesmetan rad manjine, a VSNM je to svojim aktivnostima i zaslužilo -  kazao je Kišić te dodao da je Varaždinska županija po toleranciji na samom vrhu u Hrvatskoj, uz želju da tako i ostane, čemu će pripomoći novootvorene prostorije.

Otvorenju prostorija prisustvovali su i čelni ljudi županije, grada te okolnih općina i gradova, kao i predstavnici Srba i drugih manjina, među kojima i zamjenik predsjednika SNV-a Saša Milošević, predsjednici županijskog i gradskog VSNM-a Milan Mirčetić i Mile Sekulić, kao i članovi Društva izvornog folklora 'Zaviča' iz Velikog Poganca.

1/2