Novosti

Politika

Otvorenje Središnje knjižnice Roma u Hrvatskoj

Središnja knjižnica Roma u Hrvatskoj bit će otvorena u ponedjeljak, 8. lipnja, s početkom u 12 sati, u prostorima Saveza Roma u Republici Hrvatskoj ‘Kali Sara’, u Ulici Pavla Hatza 23/5 u Zagrebu

Sjnptyftd5i1pdiszfb39f5j91u

Središnja knjižnica Roma u Republici Hrvatskoj bit će otvorena u ponedjeljak, 8. lipnja, s početkom u 12 sati u prostorima Saveza Roma u Republici Hrvatskoj ‘Kali Sara’, u Ulici Pavla Hatza 23/5 u Zagrebu, gdje će se knjižnica nalaziti.

Rad Središnje knjižnice Roma ‘Kali Sara’ u Zagrebu bit će od velike važnosti za očuvanje i promicanje romskog identiteta, jezika i kulture. Riječ je o jedanaestoj manjinskoj knjižnici u Republici Hrvatskoj i jednoj od prvih takvih u svijetu.

Plan je da ova Knjižnica bude sinergijsko mjesto i obavijesni izvor građe kroz koju će se moći pratiti povijest i razvoj romskog naroda, njegovih putovanja, stradanja i postignuća kroz stoljeća. U ovom interdisciplinarnom prostoru, zamišljenom kao centar kulture i događanja, moći će se razmjenjivati informacije i znanja. Djelatnost Knjižnice bit će podjednako posvećena povijesnim temama i praćenju recentnih stručnih publikacija i ostalih vrsta izvora. Naročita će se pažnja posvetiti formiranju specifičnih zbirki kao što su Zbirka romske baštine koja će sadržavati karakteristične predmete – simbole romskog života ili Zbirka muzikalija i AV materijala koja će prikupljati muzičku građu koja na poseban način obilježava romsku zajednicu i njihov život.

Knjižnica je namijenjena svima zainteresiranima za literaturu o Romima. Više informacija može se pročitati na ovom linku.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više