Novosti

Kronika

Пaкeти у Бaрaњи

У oквиру нaстaвкa хумaнитaрних aкциja српских oргaнизaциja 3. мaja ВСНM Kнeжeви Винoгрaди и oпштинскa oргaнизaциja СДСС-a oргaнизoвaли су дeлeњe пoмoћи Kнeжeвим Винoгрaдимa

Emstli3r4yrgf2srijpz7wwk1pt

Aktivisti Vladimir Horvat i Milan Petrović (foto Vladimir Horvat)

Jedna mreža pomoći Srpskog narodnog vijeća u doba pandemije, organizovana je na potpomognutim područjima na kojima volonteri dostavljaju pakete s osnovnim higijenskim potrepštinama i hranom najugroženijoj kategoriji naših građana, koji žive sami.

Ova hvalevredna akcija provodi se u saradnji sa Zajedničkim većem opština iz Vukovara, i uz pomoć infrastrukture SKD-a ‘Prosvjeta‘ i SDSS-a. Nakon što je do sada u Belom Manastiru te Dardi, Popovcu, Jagodnjaku i naselju Nevesinje, podeljen određen broj paketa, 3. maja VSNM Kneževi Vinogradi i opštinska organizacija SDSS-a organizovali su također humanitarnu akciju za pripadnike srpske nacionalnosti koji žive na teritoriji Opštine Kneževi Vinogradi.

U ovoj humanitarnoj akciji podeljeno je ukupno 40 paketa pomoći osobama starije životne dobi kao i socijalno ugroženim osobama. Uz pakete, u kojima su se nalazile osnovne kućanske potrepštine i hrana, najugroženiji korisnici dobili su i pismo podrške u vidu zajedničke poruke VSNM-a i SDSS-a u kojem se, između ostalog, nalazi i apel da se vodeći nadom u bolje sutra korisnici mole da se pridržavaju svih uputstava i preporuka nadležnih organa u vezi aktualnog virusa.

Uz misao srpskog prosvetitelja Vuka Karadžića ‘ Neka svako uradi koliko je kadar i neće narod propasti‘ VSNM Kneževi Vinogradi i Opštinska organizacija SDSS-a u ime svih srpskih organizacija poželeli su korisnicima svako dobro, snagu i zdravlje.

Potražite novi broj tjednika Novosti od petka na kioscima. Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više