>

novosti logo

Kronika Kronika
Piše N.J.

Pakrac: Tribina za poljoprivrednike

Vijeće srpske nacionalne manjine Grada Pakraca 12. aprila organiziralo je javnu tribinu za poljoprivrednike s područja Pakraca i Lipika. Na tribini je ukazano na promjene Zakona o poljoprivrednom zemljištu, Zakona o OPG-ovima, gradski natječaj za OPG-ove i obrte, mjere Programa ruralnog razvoja, kao na druge teme zanimljive poljoprivrednicima.

- Važno je da poljoprivrednici s našeg područja imaju informacije o promjenama u zakonodavstvu. Pozvali smo ih da iskoriste mogućnosti koje im pruža novi Zakon o poljoprivrednom zemljištu, kao i gradski i drugi natječaji - rekao je Nikola Ivanović, predsjednik pakračkog VSNM-a i zamjenik gradonačelnice Pakraca.

Poljoprivrednici, kojih se okupilo oko 50, iznijeli su svoje probleme, kao što je katastrofalno stanje usjeva koje je uništila divljač, naročito u selima u podnožju Psunja. Tribina je bila prilika da se poljoprivrednicima podijeli sjemenski kukuruz koji je kao donacija Komesarijata za izbjeglice i migracije Vlade Srbije i uz suradnju sa SNV-om nedavno raspodijeljen srpskim manjinskim vijećima u deset županija.

1/2