Novosti

Kronika

Пaмeтнa клупa у Рaсињи

Teхнoлoшки урeђaj кojи вeћ пoстojи у нeкoликo мjeстa у Koпривничкo-крижeвaчкoj жупaниjи, нeдaвнo je пoстaвљeн нa Tргу Свeтoг Kрижa и у близини дjeчjeг игрaлиштa у Рaсињи, a служит ћe пуњeњу мoбитeлa и oсвjeтљeњу прoстoрa

Large 2

Da Opština Rasinja vodi brigu o potrebama svojih građana dokazuje nedavno postavljanje pametne klupe na trgu Svetog Križa i u blizini dječjeg igrališta, a služit će punjenju mobitela i drugih uređaja te osvjetljenju prostora.

- Na klupi mogu sjediti četiri osobe i istovremeno besplatno puniti svoje mobitele. Klupa koristi solarnu energiju te se u toku dana akumulira električna energija, a kad padne mrak osvjetljava cijeli prostor do ponovnog svitanja tako da se na klupi može sjediti i puniti mobitel i u večernjim satima. - rekao je Danimir Kolman, načelnik Opštine Rasinja.

Ovaj tehnološki uređaj koji već postoji u nekoliko mjesta u Koprivničko-križevačkoj županiji, trebao bi potaknuti omladinu na druženje i zabavu. Opština u planu ima postaviti sličnu klupu i u drugim naseljima na svom području.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više