>

novosti logo

Kronika Kronika

Partizan poklonio kopačke

Igrači i vodstvo NK Petrova gora iz Vojnića posjetili su Kuću srpskog fudbala i kamp u Staroj Pazovi, gdje se za službene utakmice pripremaju selekcije Srbije

Krajem novembra igrači i rukovodstvo Nogometnog kluba Petrova gora iz Vojnića bili su tri dana u posjeti Republici Srbiji. Tom prilikom u Beogradu su posjetili Narodnu skupštinu Srbije. Domaćin im je bio zamjenik predsjednika Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Narodne skupštine Miodrag Linta zajedno sa svojim saradnicima, predsjednikom Koalicije udruženja izbjeglica Milom Šapićem i predsjednikom Zavičajnog kluba Kordunaša Petrom Šaulom.

NK Petrova gora inače je jedini registrirani klub na Kordunu s većinskim kadrom srpske nacionalnosti i takmiči se u Drugoj županijskoj nogometnoj ligi Nogometnog saveza Karlovačke županije te u svom sastavu uz seniorsku selekciju ima još i dvije kategorije mladih igrača, pionire i juniore.

Linta je u ime domaćina pozdravio goste iz Vojnića i poželio im povratak u Prvu županijsku nogometnu ligu. Predsjednik kluba Milorad Knežević, sekretar Nikola Eremić i članovi uprave Predrag Knežević, Jovica Kondić, Mile Knežević, treneri seniorske, juniorske ekipe i neki od igrača zahvalili su domaćinima i Linti uručili prigodni poklon. U Narodnoj skupštini obišli su biblioteku, salon Kneza Pavla, Veliku salu gdje se održavaju sjednice narodne skupštine te Malu salu u kojoj se održavaju sjednice pojedinih poslaničkih klubova i raznih odbora. Gosti su doručkovali u skupštinskom restoranu, a potom otišli u Staru Pazovu gdje su posjetili Kuću srpskog fudbala i kamp gdje se za službene utakmice pripremaju razne selekcije nogometaša Srbije.

FK Partizan bio je jedan od suorganizatora posjete, a na proljeće će igračima iz Vojnića i sam biti domaćin u Beogradu, na stadionu JNA

U Staroj Pazovi goste iz Vojnića je primio predsjednik općine Đorđe Radinović. U Kući srpskog fudbala se nalaze hotel Srbija, pet nogometnih terena, velika sportska hala, teretana, saune, turska kupatila i drugo. Predsjednik općine Đorđe Radinović priredio je za Vojnićarce večeru u vinariji u Surduku, a prisutan je bio i bivši igrač i kapiten Crvene zvezde Boško Đurovski.

Drugog dana posjete, 28. novembra, igrači iz Vojnića su u Sremskoj Kamenici odigrali dvije prijateljske utakmice. Iako je rezultat bio u drugom planu, navedimo da su juniori domaćeg Fruškogorca pobijedili vršnjake iz Vojnića 3:1, a pobijedili su i domaći seniori goste sa 3:2. Utakmici su prisustvovali te su se gostima i gledaocima obratili Miodrag Linta, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, predsjednik FK Partizan Zoran Popović, predsjednik domaćeg Fruškogorca Darko Lazarević i predsjednik gostiju Milorad Knežević.

Gostima iz Hrvatske je donirana i sportska oprema. FK Partizan tako je klubu iz Vojnića poklonio 24 para novih kopački, domaći klub Fruškogorac je donirao 17 pari novih kopački, fudbaler Milan Jovanović je poklonio deset nogometnih lopti, a Duško Rađenović, inače rodom iz Srba, poklonio je 20 kompleta dresova i 40 štucni. Gosti su posjetili su i FK Dunav u Starim Banovcima i pravoslavnu crkvu Svetog Nikole u Belegišu. Predsjednik mjesne zajednice Sremska Kamenica Ljubomir Lisica je za sve igrače i goste priredio ručak u etno kući Čarobnjak. Nakon toga održana je zabava uz grupu Crni biseri. FK Partizan bio je jedan od suorganizatora ove posjete, a na proljeće će igračima iz Vojnića i sam biti domaćin u Beogradu, u Humskoj ulici 1 na stadionu JNA.

- Nadamo se da je ovo početak jedne dugoročne saradnje i da će nam se ubrzo pružiti prilika da vas sve ugostimo u Vojniću, pod obroncima legendarne Petrove gore - piše, između ostalog, u zahvali igrača i rukovodstva NK Petrove gore upućene svim domaćinima i donatorima te organizatorima ove posjete.

Kako nam je rekao jedan od trenera mladih selekcija i bivši tajnik Petrove gore Slobodan Malić, ovaj posjet imao je dobru medijsku pratnju kako u izbjegličkim medijima tako i državnim. Sve je snimala i TV Partizan. Sedmominutna reportaža o posjetu može se pogledati na YouTubeu.

1/1