Novosti

Kronika

Patrijarh Porfirije u subotu dolazi na Baniju

Novoustoličeni patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije u subotu će obići obitelji u Majskim Poljanama i Glini čije su kuće stradale u decembarskom potresu

Large porfirije

Patrijarh Porfirije (foto Miloš Tešić/ATAImages/PIXSELL)

Sedmicu dana nakon ustoličenja Porfirije, novi patrijarh Srpske pravoslavne crkve i donedavni mitropolit zagrebačko-ljubljanski, stiže u Hrvatsku. U organizaciji Mitropolije zagrebačko - ljubljanske SPC-a i Srpskog narodnog vijeća patrijarh će, zajedno s episkopom gornjokarlovačkim Gerasimom, u subotu posjetiti stanovnike Banije stradale u decembarskom potresu.

Dolazak na Baniju srpski patrijarh započinje u Majskim Poljanama, gdje će posjetiti kontejner obitelji Pavla Kukoleče, uz koju će obići još nekoliko stradalih obitelji u Majskim Poljanama i Glini, kojima aktivistkinje i aktivisti SNV-a s područja Gline već tjednima nesebično pomažu.

Predviđeno je da njegova svetost nakon završetka posjeta banijskim obiteljima, na povratku u Zagreb zastane u bazi Civilne zaštite Lekenik, gdje se očekuje isporuka dva velika i četiri manja kontejnera, donacija Srpske pravoslavne crkve i ambasade Srbije u Zagrebu.

Ova posjeta je, ističi iz SNV-a, nastavak pomoći koju SPC uporno i nesebično od prvog dana nakon potresa šalje stanovnicima Banije, usmjeravanu upravo iz Mitropolije zagrebačko-ljubljanske, s čijeg čela dolazi novi srpski patrijarh, a u koordinaciji s humanitarnom inicijativom SNV-a "Banija je naša kuća".

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više