Novosti

Društvo

Penava obišao vukovarsko Pravoslavno groblje

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava posjetio je Pravoslavno groblje na kojem je proljetos izgrađena nadstrešnica čije je postavljanje platio Grad iznosom od 68.000 kuna

Large pravoslavno groblje 2 scaled 2560x1280

(foto Radio Dunav)

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava u utorak je, sa svojim suradnicima, obišao vukovarsko Pravoslavno groblje na kojem je proljetos izgrađena nadstrešnica za posljednji ispraćaj pokojnika.

Penava je tom prilikom kazao da se radi o jedinom groblju, od njih sedam u gradu, koje nije imalo natkriven prostor za posljednje ispraćaje. Prema njegovim riječima, kako prenosi Radio Dunav, zbog nemogućnosti izgradnje kapele, rješenje je pronađeno u vidu građenja nadstrešnice na samom ulazu na groblje. Izvođač radova je firma Komunalac, zadužena za upravljanje grobljima, čiji direktor Igor Štrangarević je rekao da je vrijednost radova 68.000 kuna koje je platio Grad Vukovar. Posljednji ispraćaj pokojnika na Pravoslavnom groblju, objašnjava Štrangarević, obavljao se na otvorenom te da je u razgovorima s predstavnicima vjerske zajednice i građanima pronađeno rješenje o gradnji nadstrešnice.

"Učinili smo to, vjerujem, na zadovoljstvo velikog broja građana koji ovdje imaju svoje najmilije", rekao je Penava i dodao da gradske vlasti kontinuirano ulažu u uređenja groblja na području Vukovara. Također je kazao da su ovih dana oko pravoslavne crkve sv. Petke na Dobroj vodi postavljeni novi koševi za otpad i klupe, kao i da se radi na izgradnji spoja ceste do crkve sv. Petke, preko naselja Dobra voda.

Štrangarević je podsjetio građane na nove mjere Nacionalnog štaba civilne zaštite koje se tiču nadolazećih Svih svetih po kojima je obavezno nošenje maski na grobljima.

Nije opcija da ne bude Kolone sjećanja

Penava je u utorak kazao kako, usprkos rastućoj pandemiji koronavirusa, uopće nije opcija da ove godine u Vukovaru ne bude Kolone sjećanja 18. studenoga. "Nama je Dan sjećanja nešto što uopće ne dolazi u obzir da se ne obilježi i da Kolone sjećanja ne bude. Iznaći će se kompromis kako bi Kolone sjećanja bilo, a s druge strane da bi se ispoštovale sve epidemiološke mjere i pokazala odgovornost prema svim sudionicima kolone", rekao je Penava.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više