Novosti

Kronika

Peti kongres Privrednikovih stipendista

Srpsko privredno društvo ‘Privrednik’ organizira kongres stipendista i srpske omladine na temu ‘Mladi danas: ostati ili otići’ koji će se održati u subotu, 10. prosinca s početkom u 11:30 sati, u Srpskoj pravoslavnoj gimnaziji ‘Kantakuzina Katarina Branković’ (Sveti Duh 122, Zagreb)

Gkc9p1tv3tdc531ljsbhf63wpt2

‘Ovogodišnji kongres posvetili smo odlasku mladih iz naše zemlje. Na panel-diskusiji, koja će se održati u sklopu kongresa, pokušat će se rasvijetliti uzroci odlaska mladih iz Hrvatske, prezentirati iskustva onih koji su ostali, kao i onih koji su otišli ili planiraju otići. Također, bit će riječi i o dilemama mladih u trenutku donošenja ovakvih za njih sudbonosnih odluka. I naravno govorit će se o mjerama koje je potrebno poduzeti da bi se zaustavio odlazak mladih i stvorile pretpostavke za njihov ostanak u zemlji. I ove godine u sklopu kongresa priređujemo svečani prijem nove generacije ‘Privrednikovih’ stipendista i dodjeljujemo godišnju nagradu ‘Srebrnjak Ivane Vujnović’ najistaknutijem Privrednikovom bivšem stipendisti’, navodi se u pozivu ‘Privrednika’.

Predviđeno je da na kongresu učestvuje do 200 mladih članova ‘Privrednika’ i njegovih simpatizera iz čitave Republike Hrvatske u dobi od 16 do 35 godina, predstavnici udruženja mladih kao i ugledni gosti iz sfere politike, privrede, obrazovanja i diplomatskih službi.

Više o kongresu možete pročitati ovdje.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više