Novosti

Politika

Petrova gora: Obilježavanje proboja na Biljegu

Obilježavanje obljetnice značajne partizanske akcije, koja je donijela spas i utočište desecima hiljada progonjenih Srba i partizana 1942. godine, održat će se u subotu, 13. maja s početkom u 12 sati, na Petrovoj gori kod spomenika Vojina Bakića

X9b3ppi43jlhklcs0wv8naf0nyz

Spomenik na Petrovoj gori, rad kipara Vojina Bakića (foto Jovica Drobnjak)

Srpsko narodno vijeće i Savez antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske organiziraju obilježavanje obljetnice značajne partizanske akcije - proboja na Biljegu, koja je donijela spas i utočište desecima hiljada progonjenih Srba i partizana 1942. godine.

Svečanost obilježavanja tog događaja i polaganje vijenaca održat će se u subotu, 13. maja s početkom u 12 sati na Petrovoj gori, kraj spomenika Vojina Bakića.

Organizatori pozivaju da na mjestu uništenog spomenika, koje pamti velike ljudske i materijalne gubitke, ali i nadljudske napore u osvajanju slobode za sve ljude, podsjetimo hrvatsku javnost na današnji značaj antifašizma i kao ustavotvorne vrijednosti i kao aktivnog pokreta.

Okupljenima će se obratiti Rada Borić (Nova ljevica), Sulejman Muhamedagić Sula (antifašist iz Kladuše), Milorad Pupovac (SNV) i Franjo Habulin (SABA RH).

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više