>

novosti logo

Kronika Kronika
Piše Z.V.

Plodonosno na Čabrajima

Na poznatom jezeru kod Križevaca održano takmičenje u ribolovu: Desetak ekipa okupio je tradicionalni Šaranski kup. Sve ekipe koristile su po 4 pribora, a lovio se šaran i amur teži od jednog kilograma

Na jezeru Čabraji kod Križevaca, Športski ribolovni klub Križevci (ŠRK), organizirao je tradicionalni Šaranski kup koji je okupio oko 10 ekipa. Sve ekipe koristile su 4 pribora, a lovio se šaran i amur teži od jednog kilograma. Pobjedu na takmičenju koje je trajalo tri dana i bilo izuzetno zanimljivo, na kraju su odnijeli ribiči iz ekipe CT Amateri Ivan Magdić i Tihomir Magdić koji su ulovili 103, 22 kilograma ribe. Druga najbolja ekipa bila je CT Kormoran dok su treći bili CT La Ban. Najveći pojedinačni ulov na takmičenju imao je Matija Gudić iz CT Pajdaši koji je uspio upecati šarana od 14, 16 kg. Dopredsjednik ŠRK Križevci Petar Sinković organizacijom i rezultatima na takmičenju bio je iznimno zadovoljan.

- Činjenicu da je natjecanje bilo napeto potvrđuje i mala razlika u kilaži među ekipama. Čabraji su ponovno pokazali da po pitanju natjecanja napreduju iz dana u dan i nadamo se da će se u budućnosti loviti još bolje – rekao je Sinković i čestitao svim takmičarima.

Jezero Čabraji izgrađeno je 70-tih prošlog vijeka kod istoimenog mjesta u kojemu pored hrvatskog, žive i pripadnici srpskog naroda. Jezero je nastalo kao retencija za oborinske vode. Prostire se na 8 hektara, a dugo je oko 180 metara. Osim šarana i amura, u njemu još ima soma, štuke, babuške, crvenperke i drugih riba. Jezero je poznato i po rekordnom ulovu šarana od 17 kilograma. ŠRK Križevci broji preko 100 svojih članova i osim jezera Čabraji, upravlja još i jezerom Ravenska Kapela koji se nalazi u blizini Križevaca.

1/1