Novosti

Društvo

Пoбoљшaњe стaндaрдa

Зaмeник вукoвaрскo-срeмскoг жупaнa из рeдa српскe зajeдницe Срђaн Jeрeмић пoсeтиo je oпштину Стaри Jaнкoвци гдe je рaзгoвoрao с нaчeлникoм Oпштинe Дрaгaнoм Судaрeвићeм

Large mali nastavak %c4%87irilica

Poseta Starim Jankovcima

Nakon što su pre godinu i po dana posetili opštinu Stari Jankovci, kako bi se upoznali sa aktivnostima koje se provode u interesu svih stanovnika, pa tako i u mestima s većinskim srpskim stanovništvom (Sremske Laze i Orolik), zamenik vukovarsko-sremskog župana iz reda srpske zajednice, Srđan Jeremić, 20. juna ponovo je, sa saradnicima, obišao ovu jedinicu lokalne samouprave. U razgovoru s načelnikom Opštine Draganom Sudarevićem analizirane su aktivnosti realizirana između dva sastanka.

- Drago mi je što mogu da konstatujem da je društveni i kulturni Spomen dom u Sremskim Lazama u potpunosti saniran i da je neophodno samo opremanje objekta, kako bi isti bio stavljen u funkciju - rekao je Jeremić posle razgovora i obilaska terena. Kako je objasnio, to je finansijski zahtevan kapitalni projekat, koji će meštanima spomenutog naselja pružiti priliku za bolji društveni život. Nabrajajući aktivnosti koje su dogovorene pre godinu dana, Jeremić je uz navedenu sanaciju Doma, spomenuo rekonstrukciju jedne ulice u tom mestu, te izrađivanje projektne dokumentacije za proširenje prostorija fudbalskog kluba "Vidor".

U naselju Orolik uređeno je dečje igralište u centru mesta, počinje dugo najavljivanja izgradnja prostorija fudbalskog kluba Orolik, za šta su sredstva obezbeđena iz resornog ministarstva, Vukovarsko-sremske županije i Srpskog narodnog veća. U planu je, kako je rekao Jeremić, uređenje užeg centra sela, te novi prostor za rad lokalnog lovačkog društva.

- Jedna od tema sastanka bila je organizacija humanitarnog Basket turnira u Sremskim Lazama krajem juna te dinamika radova na sanaciji školskog igrališta - zaključio je Jeremić. Načelnik opštine Stari Jankovci složio se s predstavnicima srpske zajednice da je saradnja ostvarena na obostrano zadovoljstvo.

- Trudimo se, da u skladu sa strukturom stanovništva i raspisanim projektima, podjednako brinemo o svim naseljima opštine - rekao je Sudarević naglasivši kao najznačajniji projekat izgradnju Sportsko-rekreativnog centra u Starim Jankovcima, čija je vrednost bila milion evra.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više