>

novosti logo

Vijesti / Balkan Vijesti / Balkan
Piše Novosti

Podgorica: Viktor Ivančić dobitnik nagrade za profesionalno novinarstvo

Osjećam intimnu potrebu da nagradu podijelim sa svojom duhovnom, a skoro i biološkom braćom, Predragom Lucićem i Borisom Dežulovićem, ali i s kolegama iz redakcije Novosti

Novinar tjednika Novosti Viktor Ivančić ovogodišnji je dobitnik nagrade ‘Miodrag Miško Vukmanović’, koju za doprinos profesionalnom novinarstvu dodjeljuje Podgorički novinarski forum. Jednoglasnom odlukom žirija, na čijem je čelu bio prošlogodišnji laureat Andrej Nikolaidis, Ivančić je nagrađen za tekst ‘U na šubari’, objavljen u Novostima u svibnju ove godine. 

Viktor Ivančić jedan je od osnivača kultnog hrvatskog lista Feral Tribune, a danas je kolumnist Novosti i suradnik portala Peščanik.net, čije tekstove prenose brojni mediji u regiji. Nagradu mu je u petak uručila Hajdana Vukmanović, kći Miodraga Vukmanovića, poznatog crnogorskog novinara i jednog od osnivača nezavisnog podgoričkog tjednika Monitor.

- Ogromna je čast primiti nagradu koja nosi ime po čovjeku koji je mojoj generaciji novinara bio neka vrsta svjetionika. Osjećam intimnu potrebu da tu nagradu podijelim sa svojom duhovnom, a skoro i biološkom braćom, Predragom Lucićem i Borisom Dežulovićem, ali i s kolegama iz redakcije Novosti koji su stvorili prostor u kojem se može slobodno pisati. Vama hvala što podupirete nezavisno novinarstvo u vremenima kada se naša struka pretvara u jednu uslužnu djelatnost - istakao je Ivančić.

Na IV. Podgoričkom novinarskom forumu specijalna priznanja dobili su Aleksandra Vuković (Televizija 777), Ružica Helać (Vojvođanska zelena inicijativa), Tomislav Marković (Antena M), Dženana Karabegović (Radio slobodna Evropa) i grupa autora Pobjede. Radomir Tomić (Pobjeda) dobitnik je nagrade za pisanu riječ za istraživački rad, dok je nagradu za najbolje autorsko djelo iz oblasti radija i televizije osvojila Petra Živić.

Na natječaj je pristiglo više od sto radova iz šest zemalja, a uz Nikolaidisa članovi žirija su bili i Danilo Burzan, Branko Vojičić, Jakša Šćekić, Sonja Javornik, Vesna Mališić i Aneta Spaić.

1/1