Novosti

Društvo

Pogledajte video prilog iz poplavljenog Obrovca

Ogromne poplave najteže su pogodile Zadarsku županiju. Obrovčani se od vikenda bore sa Zrmanjom čiji je vodostaj prešao povijesne razine prvi put probivši protuplavni zid

Large kisa

Prizor iz poplavljenog Obrovca (foto Vida TV)

Ogromne poplave najteže su pogodile Zadarsku županiju. Obrovčani se od vikenda bore sa Zrmanjom čiji je vodostaj prešao povijesne razine prvi put probivši protuplavni zid. Za srijedu se najavljuje vrhunac vodenog vala koji prijeti Karlovcu, Sisku, Petrinji i Kostajnici. Pogledajte ovdje video prilog Vide TV.

Stožer Civilne zaštite grada Obrovca organizirao je prikupljanje glomaznog otpada, ponajprije tapeciranog namještaja natopljenog vodom, kako bi ga se uništilo, a građani su pozvani da ostali namještaj te podove i zidove obavezno dezinficiraju.

Kako je za Hinu rekao voditelj Službe Civilne zaštite Zadarske županije Miroslav Andrić, to je “nažalost uobičajena praksa nakon poplava jer se ne radi samo o tapeciranom namještaju, nego bi i iverica koja je satima bila u prljavoj vodi mogla prouzročiti zarazne bolesti”.

"Poplave u Obrovcu više nema, vodostaj je pao i Zrmanja se pred jutro povukla u korito, u svakom slučaju ispod razine obrambenog zida na lijevoj obali. Cestama se normalno hoda, ali se voda još ispumpava iz kuća i raznih objekata", rekao je Andrić.

“Još je poplavljena zgrada Gradske uprave i strana gdje je gradsko kino i Dom kulture, ali ni tu nije situacija kao jučer i nakon svega može se reći da je zečji nasip izdržao. Sinoć nešto prije ponoći bile su uključene pumpe i voda se prebacila preko nasipa, a jutros je ostala samo na najnižim dijelovima, i samo po pet centimetara, tako da se svagdje može normalno hodati”, zaključio je Andrić.

Iako je sada Zrmanja u blagom porastu, Andrić smatra da "nikakve ugroze više nema" i da o ponovnom prelijevanju preko zida nema ni govora. Dodao je da će u konačnici ipak sve ovisiti o vremenskim prilikama.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više