>

novosti logo

Piše Novosti

Policija privela napadača na Pupovca

Kako piše Jutarnji list, za napad je osumnjičen Saša Mučnjak, koji je svojevremeno bio sparing partner hrvatskim borilačkim sportašima

Zagrebačka policija priopćila je da je pronašla muškarca koji je u petak na Dolcu gađao Milorada Pupovca hranom.

‘Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjakom zbog sumnje da je počinio prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnova sumnje da je osumnjičeni 36-godišnjak 28. rujna 2018. godine, u 14.10 sati, na tržnici Dolac bacio ostatke hrane na 63-godišnjeg saborskog zastupnika čime je ispunio obilježja prekršaja iz članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Policija je osumnjičenog 36-godišnjaka, uz optužni prijedlog, dovela na Prekršajni sud u Zagrebu’, priopćili su iz policije.

Kako piše Jutarnji list, za napad je osumnjičen Saša Mučnjak, koji je svojevremeno bio sparing partner hrvatskim borilačkim sportašima Mirku Filipoviću i Stipi Miočiću.

Podsjetimo, u petak oko 14 sati na zagrebačkoj tržnici Dolac napadnuti su Milorad Pupovac i Boris Milošević, saborski zastupnici Samostalne demokratske srpske stranke. Kako se navodi u priopćenju Srpskog narodnog vijeća, napad se dogodio ispred bistroa ‘Amfora’ nakon završetka današnje saborske sjednice.

U jednom trenutku Pupovac je osjetio udarac u desnu stranu tijela, od vrata do zapešća desne ruke, a kada se okrenuo vidio je da je pogođen s ostacima hrane. Prema jačini i preciznosti udarca, Pupovac pretpostavlja da je hrana bačena na njega s jednog od bližih stolova za kojima su bili gosti bistroa.

1/1