>

novosti logo

Politička ekonomija

Meteorski put mlađahne kninske gradonačelnice u domaćem političko-ekonomskom mikrokozmosu ponovno je u fokusu. Zbog nadnaravnih sposobnosti, Josipa Rimac već je sa 18 godina osvojila dužnost direktorice politički neovisnog kninskog Crvenog križa, da bi sedam godina kasnije kao gradonačelnica počela ‘podizati najpolitiziraniji grad u zemlji’, ‘koji postaje neosvojiva HDZ-ova tvrđava’, kako piše uobičajeno licitarski raspoloženi hagiograf ‘Jutarnjeg lista’

Poznato je da HDZ, ta najveća stranka svih vremena, uključivši i bivši KPJSKJ, ima samo u Hrvatskoj između 200.000 do 17 milijuna članova. Unatoč tome, interes za nova učlanjenja je permanentan među svim uzrastima. No do najnovijeg intervjua kninske gradonačelnice, struč. spec. oecc. Josipe Rimac, bilo je uglavnom nepoznato da se u stranku nije moguće upisati prije 16. godine života. Rimac, koja se u posljednje vrijeme krajnje originalno naziva ‘stranačkom vojnikinjom’, otkrila je ovu potresnu činjenicu u ‘Jutarnjem listu’.

‘U stranci je cijela moja obitelj: otac, majka, sestre… Da je bilo moguće učlaniti se prije 16., učinila bih to’, izjavila je direktorica izborne kampanje Karamarkove postrojbe, te na taj način šokirala brojne roditelje i djecu koji sada diljem domovine ridaju od nesreće što im je zbog ove okrutne dobne granice onemogućeno učlanjenje u voljenu i nadasve brojnu sljedbu.

‘Katran i perje’ bili su uobičajeno odviše lijeni da istraže kolike su dobne granice za pripadnost ostalim strankama, ali čuli su govorkanja da će pučkoj pravobraniteljici za djecu biti upućen oštar protest ambicioznih roditelja novorođenčadi, koji svoje nasljednike već vide kao zaposlenike HEP-a, HAC-a, Hrvatskih šuma, niza gradskih tvrtki za čišćenje ulica te ostalih propulzivnih javnih i državnih poduzeća.

Meteorski put mlađahne kninske gradonačelnice u domaćem političko-ekonomskom mikrokozmosu ponovno je u fokusu. Zbog nadnaravnih sposobnosti, Josipa Rimac već je sa 18 godina osvojila dužnost direktorice politički neovisnog kninskog Crvenog križa, da bi sedam godina kasnije kao gradonačelnica počela ‘podizati najpolitiziraniji grad u zemlji’, ‘koji postaje neosvojiva HDZ-ova tvrđava’, kako piše uobičajeno licitarski raspoloženi hagiograf ‘Jutarnjeg lista’. Ovih su dana opetovano objavljeni i drugi podaci o ekonomskim uspjesima ove mlade političarke. Rimac je navodno prodala neko zemljište izvjesnom poduzetniku za 1,2 milijuna kuna, a ovaj ga je preprodao za najmanje šest puta više. Njenom posve nedužnom suprugu Uprava za područja na PPDS-u također je ukupno darovala dva stana ukupne kvadrature oko 126,28, što košta 500.000 kuna, iako je obitelj već imala pristojan stan jednake površine po Zakonu o PPDS-u.

Navedeni dokazi o postignućima ove pojedinke u demokratskom parlamentarnom sustavu iz dana u dan motiviraju našu mladež da krene njezinim putem uspjeha.

1/1