Novosti

Kronika

Pomoć ugroženim porodicama

Porodice iz Siska, Gline i Malog Gradca su dobile humanitarne pakete s hranom i sredstvima za higijenu koje je, uz pomoć darodavaca, osigurala Mitropolija zagrebačko-ljubljanska

Socijalno ugroženim srpskim porodicama u Sisku, Glini i Malom Gradcu mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije podijelio je u subotu, 27. avgusta humanitarnu pomoć. Porodice su dobile humanitarne pakete s hranom i sredstvima za higijenu koje je, uz pomoć darodavaca, osigurala Mitropolija zagrebačko-ljubljanska. Podjela paketa u Sisku upriličena je u porti crkve Svete Petke, a osim paketa, najugroženijima je podijeljena i bijela tehnika: štednjaci i mašine za pranje rublja.

- Ovo je samo početak humanitarne akcije pomoći srpskom stanovništvu, jer brojni vernici u Hrvatskoj žive na ivici egzistencije - rekao je mitropolit, ističući da će naročita pažnja biti usmjerena na pomoć Srbima koji žive na području Banije, Korduna, Like, Dalmacije i zapadne Slavonije.

U obraćanju okupljenima, među kojima su bili i manjinski predstavnici Srba iz grada i županije, mitropolit je naglasio zajedničku suradnju s arhijerejima čije su eparhije na teritoriji Hrvatske. Zahvalio je svima koji su prepoznali značenje ove humanitarne akcije i pozvao sve koji mogu da pomognu da se pridruže ovom poduhvatu.

Srbima iz Gline humanitarni paketi su uručeni u porti crkve Uspenja Presvete Bogorodice, također uz prisustvo lokalnih srpskih predstavnika. Mitropolit je s lokalnim sveštenstvom obišao porodicu Drekić koja živi u jednom od zaselaka u selu Mali Gradac. Porodica, koja uglavnom živi od poljoprivrede, na dar je osim namirnica i sredstava za higijenu dobila i motokultivator.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više