Novosti

Kronika

Пoмoћ пчeлaримa

Дoнaциja кoшницa зa Пригoрje и Пoдрaвину: Прeкo 30 кoшницa зa Koпривничкo-крижeвaчку жупaниjу oбeзбиjeдили су Koмeсaриjaт зa избjeглицe и рaсeљeнe Рeпубликe Србиje тe СНВ

12569dwdr3t4zm6az22yhiit3h7

Košnice

Prošli tjedan stigla je donacija košnica za Prigorje i Podravinu. Preko 30 košnica za Koprivničko-križevačku županiju obezbijedili su Komesarijat za izbjeglice i raseljene Republike Srbije te SNV. Kao i prošlih godina, donirane su košnice podijeljene povratnicima te svima onima koji se bave pčelarskom proizvodnjom, a slabijeg su imovinskoga stanja.

- Nekoliko aktivista vijeća dovezlo je košnice iz Petrinje u Koprivnicu. Nakon toga, idućih dana smo ih podijelili ljudima koji se već bave ili pokušavaju baviti pčelarstvom. Veliki je problem što mnogi od njih imaju volju, ali nemaju dovoljno financijskih sredstava da bi mogli nabaviti nove košnice i drugi potreban pčelarski materijal. Bez SNV-a i Komesarijata bilo bi iznimno teško svim tim pčelarima – rekao je Nenad Prijić, tajnik VSNM-a Koprivničko-križevačke županije.

U Prigorju, posebice u Podravini, veliki je broj OPG-ova koji se bave pčelarstvom. Geografski i klimatski uslovi za bavljenje tom granom poljoprivrede u okolini Križevaca i Koprivnice izuzetno su dobri. Najviše je paše bagrema te lipe, a prinosi su veliki. Treba posebno naglasiti međusobnu solidarnost pčelara koji uzajamno pomažu u radu i prenošenju znanja, te učestvuju u pčelarskim takmičenjima.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više