Novosti

Kronika

Пoмoћ пoљoприврeди

Oпћинa Kрњaк пoмaжe пoљoприврeдницимa у пoднoшeњу зaхтjeвa зa пoтицaje зa 2020. гoдину. Рoкoви су збoг oгрaничeњa крeтaњa у вриjeмe пaндeмиje прoдужeни дo 15. jунa

1lxpjjqptffgh6dusi46yemh6i0

(foto Kristina Štedul Fabac/PIXSELL)

Općina Krnjak pomaže poljoprivrednicima u podnošenju zahtjeva za poticaje za 2020. godinu.

- Poljoprivrednici u vrijeme ograničenja kretanja nisu imali mogućnost da osobno dođu podnijeti zahtjev za poticaje tako da smo im omogućili da dođu i da im se pomogne prilikom podnošenja prvog zahtjeva - kazao je načelnik Općine Krnjak Dejan Mihajlović. Ukoliko bi bilo potreba za dodatnim iscrtavanjem novih Arcod parcela u eventualnim dopunama zahtjeva, dodaje on, rokovi su produženi do 15. juna.

- Postoji varijanta na razini Županije da se samo telefonski podnosi zahtjev ili da se putem interneta popunjava aplikacija. Međutim zbog nedovoljne educiranosti naših poljoprivrednika i zbog njihove životne dobi, mi smo u Općini angažirali troje ljudi koji vrše internetsko popunjavanje obrazaca. Na taj način uveliko im pomažemo - ističe Mihajlović.

Radi se o poticajima stočarima za raznu vrstu stoke po grlu ili za obrađivanje poljoprivrednih površina po hektaru. U Općinu dnevno po ovu vrstu pomoći dolazi između 15 i 20 stanovnika. Kada će poticaji biti određeni i kojom će se dinamikom isplaćivati odlučit će Ministarstvo poljoprivrede shodno financijskim mogućnostima, posebno nakon usvojenog rebalansa državnog budžeta, ali dio sredstava osigurava i Evropska Unija.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više