Novosti

Kronika

Пoмoћ зa стaриje

Kaрлoвaчкa жупaниja финaнцирa прoгрaмe пoмoћи у кући кojим ћe бити oбухвaћeнo 80 дo 90 кoрисникa нa пoдручjу жупaниje. У имe Oпћинe Kрњaк угoвoр je с кaрлoвaчкoм жупaницoм пoтписao нaчeлник Дejaн Mихajлoвић

Large 3

Dom za starije Sv. Antun Karlovac (foto Kristina Štedul Fabac/PIXSELL)

Karlovačka županica Martina Furdek Hajdin potpisala je prošlog tjedna osam ugovora o sufinanciranju programa pružanja usluga pomoći u kući starijim i nemoćnim stanovnicima. Programi će se provoditi tri godine i ukupna vrijednost im je milion i 50 hiljada kuna, dok je vrijednost potpisanih ugovora za prvu godinu 350.000 kuna. Jednaki iznosi bit će odobreni u 2022. i 2023. godini. Ugovori su potpisani s Društvom Crvenog križa Vojnić (25.000), Crvenim križem Slunj (69.000), Crvenim križem Ogulin (72.000), Domom za starije i nemoćne Sveti Antun Karlovac (20.000), Općinom Krnjak (20.000 kuna) i drugim gradovima te ustanovama. U ime Općine Krnjak ugovor je sa županicom potpisao načelnik Dejan Mihajlović.

Radi se o redovitom financiranju Karlovačke županije, koja pomaže pri pomoći u kući, palijativnoj skrbi, pomoći onima koji su u potrebi prema rješenju Centra za socijalnu skrb, ali i u nabavu ortopedskih pomagala i druge opreme. Programom će biti obuhvaćeno 80 do 90 korisnika na području županije, a uzrok provođenja programa je ne baš demografski optimistična činjenica da na području Karlovačke županije živi 21 posto stanovnika starije životne dobi.

Među njima je i značajan broj Srba na području Karlovca, Ogulina, Duge Rese i Slunja te općina Vojnić i Krnjak. Ovaj program sličan je poznatom projektu pomoći u kući pod nazivom ZaŽeli, koji bi u Karlovcu trebao započeti kroz mjesec i pol dana. Općina Krnjak je svoj projekt pomoći u kući starijim sugrađanima pokrenula prije više od 20 godina.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više