Novosti

Manjinski zastupnik

Pomozimo Nensi Ćaćić da pobijedi tumor

Anja Šimpraga, zastupnica SDSS-a, apelira da se prikupe sredstva za liječenje 25-godišnje stomatologinje iz Knina. Mogućnosti o uplati donacije potražite na kraju teksta

Large simpraga

Anja Šimpraga (foto Duško Jaramaz/PIXSELL)

Anja Šimpraga, SDSS-ova saborska zastupnica, u utorak je u Saboru, govorila o izostanku svijesti o tretmanu bolesnih ljudi.

Spomenula je pritom 64-godišnjeg Bogdana iz Biljana Donjih koji se teško kreće i živi u kamp prikolici bez struje i vode.

"Toalet bez krova, bez prozora i vrata, jedini koji ima i kada je sunce i kad zimi kiša pada. Bogdan mašta o jednoj prostoriji za život i jednom kupatilu, o krovu kuće i ne sanja jer bi mu i betonska ploča bila sasvim dovoljna da pod njom založi šporet kada dođe zima, da ga zaštiti od kiše kada jedva hodajući noću mora do toaleta", opisala je Šimpraga težak život i osnovne potrebe jednog povratnika.

Šimpraga je dio govora posvetila i svojoj sugrađanki, 25-godišnjoj Nensi Ćaćić, koja boluje od glioblastoma, najzloćudnijeg tumora na mozgu. Budući da su za liječenje ove mlade doktorice dentalne medicine potrebna velika sredstva, Šimpraga je pozvala sve ljude da se uključe za liječenje u Turskoj i da donacijama pokušaju spasiti jedan mladi život.

Zloćudna bolest s kojom se bori Nensi Ćaćić uzrokuje povišenje tlaka unutar lubanje s glavoboljom i povraćanje te poremećajem koordinacije. Ovaj tumor raste brzo, kao i simptomi jer se mozak ne uspijeva prilagoditi.

"Kao društvo možemo i moramo djelovati. Posljedice ove epidemije su višestruke. Preventivni pregledi većim dijelom stali su zbog zatvaranja, napredovanje bolesti raka otkrivat će se u kasnijoj fazi kako kaže struka. Ostaje nam vjera u dobre ljude, ma kako se zvali, ma kojem se Bogu molili, ta vjera mijenja svijet i mijenja živote nabolje. U sjeni korone ostaje zaboravljen čovjek", rekla je Šimpraga.

Nensi Ćaćić možete pomoći uplatom na račun njezine majke i ovdje, odnosno na HR6524020063202972711. Erste banka, Anđela Ćaćić Svrha uplate: Pomoć za liječenje

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više