>

novosti logo

Piše N.J.

Porfirije s etiopskim migrantima i hrvatskom predsjednicom

Mitropolit je na Božićnom ručku ugostio i nekoliko migranata iz Etiopije koji su svoj novi dom našli u Zagrebu i koji su redovni članovi pravoslavne zajednice

Nakon božićne liturgije, Crkvena opština zagrebačka (SPCO) priredila je Božićni ručak na kojem je mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije ugostio Milana Bandića, gradonačelnika grada Zagreba sa suradnicima, kao i predsjednika SNV-a Milorada Pupovca i zastupnika Borisa Miloševića.

Mitropolit je na ručku ugostio i nekoliko migranata iz Etiopije koji su svoj novi dom našli u Zagrebu i koji su redovni članovi pravoslavne crkvene zajednice, kao i jednog pravoslavnog vjernika Japanca.

- Time je ovogodišnji Božić u Zagrebu dobio i multinacionalnu dimenziju i postao predokus budućeg Carstva u koje su pozvani svi, bez obzira na razlike - istaknuli su iz SPCO-a.

Nakon božićne liturgije mitropoliju je posjetila i hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović koja je čestitala Božić najprije mitropolitu, pa onda i sveštenicima te svim pravoslavnim vjernicima praznik rođenja Hristovog, uručivši prigodne poklone mitropolitu.

1/3