Novosti

Kronika

Poruka na trafo-stanici

Neželjeni odjek nedavne crne godišnjice: Natpis "Zauvijek će živjeti - hrvatski ratnici" nalazi se iznad slike koranskog mosta s naslovom "Karlovac 1991."

Large 7

Mural u centru Karlovca

Na trafo stanici kod karlovačkog Doma umirovljenika osvanuo je mural s natpisom "Zauvijek će živjeti - hrvatski ratnici" koji se nalazi iznad slike koranskog mosta s naslovom "Karlovac 1991.". Ovo "umjetničko djelo" je nastalo nakon okupljanja dragovoljaca iz cijele Hrvatske na koranskom mostu 21. septembra. Tada je spriječena komemoracija za trinaest rezervista JNA iz Teritorijalne odbrane Krnjak koji su se predali i položili oružje 29 godina ranije na mostu pa potom bili ubijeni. Podsjećamo, čak je i hrvatsko pravosuđe taj zločin bilo prisiljeno okvalificirati kao ratni zločin.

- Dok kročimo naprijed prema putu pomirenja, ovo nije korak naprijed. Nemam ništa protiv slavljena pobjeda i komemoriranja poraza, ali sam protiv laži. Dragovoljci tvrde da su na mostu ubijeni naoružani vojnici neprijateljske vojske - to je notorna neistina; rezervisti su se predali i položili oružje pa su potom ubijeni - izjavio je Rade Kosanović, koordinator u SNV-u.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više