Novosti

Kronika

Posjet osnovnoškolaca

Učenici osnovne škole Dvor iz Dvora na Uni koji pohađaju pravoslavni vjeronauk posjetili su manastir i hramove zapadnog dijela Gornjekarlovačke eparhije

Large 2

Manastir u Gomirju (foto Wikipedia)

Učenici osnovne škole Dvor iz Dvora na Uni koji pohađaju pravoslavni vjeronauk posjetili su zapadni dio Gornjekarlovačke eparhije. Tom prilikom posjetili su hram Svetog velikomučenika Georgija u Srpskim Moravicama, manastir Svetog Jovana Krstitelja u Gomirju, hram Svetog velikomučenika Georgija u Ogulinu i hram Vavedenja Presvete Bogorodice u Plaškom. Sa historijatom parohije i hrama u Srpskim Moravicama je učenike upoznao tamošnji paroh protojerej-stavrofor Jelenko Stojanović.

U manastiru Gomirje učenike je dočekao arhimandrit Mihajlo. Nakon dužeg boravka u manastiru učenici su se uputili u Ogulin, gdje ih je dočekao protojerej Milan Simić, paroh ogulinski. Iz Ogulina učenici su otišli u Plaški. Dočekao ih je jerej Saša Kremić paroh plaščanski, približivši učenicima historiju mjesta i hrama. Vodio ih je paroh dvorski protonamjesnik Jugoslav Maksimović.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više