Novosti

Politika

Potres, požar, neće valjda sad i poplava?

O ovom području se ne priča dovoljno, jer je akcenat na Petrinji, Sisku i Glini, ali i oko Dvora je potres ostavio teške posledice, kazala je zastupnica Dragana Jeckov, predajući kontejner šesteročlanoj obitelji Cvjetković, kojoj je SNV osigurao privremeni dom uništen najprije u potresu, a onda u požaru

Dragana Jeckov, saborska zastupnica i potpredsjednica Srpskog narodnog vijeća (SNV), u srijedu je mjestu Hrtić, pored Dvora na Uni, predala toliko potreban veliki kontejner šesteročlanoj obitelji Cvjetković.

Obitelj Cvjetković tijekom vikenda ostala je bez svoga doma. U potresu narušena kuća nestala je u katastrofalnom požaru. Cvjetkovići su privremeno pronašli smještaj zahvaljujući načelniku općine Dvor Nikoli Arbutini, a donirani kontejner uz privremeni smještaj omogućit će im da lakše dočekaju obnovu.

- Kad smo čuli kakva je nevolja zadesila ovu porodicu s četvero dece naravno da smo se odmah svi uključili da čim pre rešimo njihovo stambeno pitanje. Ovo je jedan od 25 kontejnera koji su bili u Lekeniku, a osigurala ih je ambasada Republike Srbije. Iskoristit ću priliku da se zahvalim donatorima, Stožeru civilne zaštite u Glini i Hrvatskoj vojsci koji su postali uigran tim koji reaguje u ovakvim situacijama. Možda se o ovom području ne priča dovoljno, jer je akcenat na Petrinji, Sisku i Glini, ali i ovde je potres ostavio teške posledice i ima puno objekata s crvenim i žutim nalepnicama. SNV je u okviru svoje humanitarne akcije "Banija je naša kuća" pomoglo i nastaviće pomagati – kazala je Dragana Jeckov predajući privremeni dom obitelji.

Načelnik Arbutina rekao je da je odmah nakon nemilog događaja kontaktirao Stožer i SNV koji su u roku od dva dana osigurali smještaj porodici.

- To je pravi primjer kako općina, država i SNV zajedno funkcioniraju i kako smo osigurali smještaj i pokazali brigu o ovoj porodici. Desio se potres, desio se požar, pitanje je šta je treće. Na ovom području kažemo da obično ide poplava, jer smo dva puta godišnje odsječeni od Hrvatske Kostajnice i od Siska – rekao je Arbutina.

Jugoslav Cvjetković se u ime obitelji zahvalio načelniku Arbutini i SNV-u na brzoj reakciji, kao i Hrvatskoj vojsci koja je pomogla u dopremanju kontejnera.

Ovo je još jedna akcija Srpskog narodnog vijeća, u sklopu humanitarne inicijative "Banija je naša kuća", u suradnji sa službama iz kampa Stožera civilne zaštite za otklanjanje posljedica potresa iz Lekenika i Hrvatskom vojskom.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više