Novosti

Kronika

Пoвjeсничaр пoстao сурaдник ХAЗУ-a

Пoзнaтoг хрвaтскoг пoвjeсничaрa и кoпривничкoг грaдскoг виjeћникa Хрвoja Пeтрићa, Хрвaтскa aкaдeмиja знaнoсти и умjeтнoсти изaбрaлa je зa jeднoг oд сурaдникa нa пoдручjу друштвeних знaнoсти

Large 5

Hrvoje Petrić

Poznatog hrvatskog povjesničara i koprivničkog gradskog vijećnika Hrvoja Petrića (HSS), Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti (HAZU) izabrala je za jednog od suradnika na području društvenih znanosti. Osim njega, u HAZU je još birano 10 članova suradnika, 7 redovnih članova i 8 dopisnih članova. Svi članovi HAZU-a trebali bi nakon poboljšanja epidemiološke situacije dobiti i službene diplome. Svoj izbor za člana suradnika HAZU-a, prokomentirao je i sam Petrić.

- Za članove suradnike HAZU-a se u pravilu biraju mlađi znanstvenici ili umjetnici državljani Republike Hrvatske, za koje se procijeni da će moći surađivati na određenom području djelatnosti Akademije. Trenutno je 90 članova suradnika. Surađivat ću u razredu za društvene znanosti - rekao je Petrić koji se u dosadašnjem znanstvenom radu istaknuo baveći se i povijesnim temama od značaja za srpsku zajednicu u Prigorju i Podravini. Prije nekoliko mjeseci predstavljena je knjiga o povijesti doseljenja Srba na prostore današnje Koprivničko-križevačke županije, u kojoj Petrić dijeli koautorstvo s Filipom Škiljanom.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više