>

novosti logo

Kronika Kronika
Piše Z.V.

Poziv na izbore

Vijeće srpske nacionalne manjine Bjelovarsko-bilogorske županije počelo je pripreme za predstojeće izbore vijeća i predstavnika nacionalnih manjina u Republici Hrvatskoj

Vijeće srpske nacionalne manjine Bjelovarsko-bilogorske županije počelo je pripreme za predstojeće izbore vijeća i predstavnika nacionalnih manjina u Republici Hrvatskoj. Na svojoj web stranici, Vijeće građane srpske nacionalnosti informira o izborima i svim značajnim rezultatima ostvarenim u razdoblju od 2015. do 2019. godine.

- Molimo da u što većem broju izađete na ovogodišnje izbore za Vijeće i predstavnike nacionalnih manjina u Republici Hrvatskoj i podržite našu listu Srpskog narodnog vijeća - među ostalim, istaknuto je u priopćenju VSNM-a Bjelovarsko-bilogorske županije. Građani srpske nacionalnosti s području Grada Bjelovara, manjinske izbore ocjenjuju kao pozitivan događaj i nadaju se kako će nakon njih doći do korisnih promjena.

- Manjinski izbori su dobra stvar jer manjine imaju pravo birati svoje predstavnike koji će se boriti za njihova prava. Među najvažnijim pravima, za koja mislim da će ostvariti nakon izbora, svakako je pravo na zapošljavanje pripadnika srpskog naroda u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji - rekao je Nebojša, mladi stanovnik Bjelovara.

1/1