>

novosti logo

Kronika Kronika
Piše N.J.

Predstavnici HEP-a obišli Gornji Karin i Parčiće

Predstavnici HEP Operatora distribucijskog sustava (ODS) – Branko Jurišić, koordinator programa za reelektrifikaciju SIO i Krešimir Ugarković, direktor sektora za imovinu HEP ODS-a – obišli su 12. jula Gornji Karin i zaseoke tog sela na području Obrovca kako bi stekli uvid u stanje radova na izgradnji električne mreže.

- Nakon rata desetak domaćinstava u zaseocima Mlinari, Drače i Lončari ostalo je bez struje. Do sada je napravljeno 90 posto zemljanih radova na trasi voda koji će od Kruševa ići prema Gornjem Karinu. Na lokaciji Kruševo-Vrkići istovarena je oprema, a procjenjuje se da bi do polovine avgusta trebala biti završena kompletna elektrifikacija u tim zaseocima - rekao je Jurišić.

Napredak radova pozdravio je zamjenik gradonačelnika Obrovca Stanko Mijić, koji je pratio HEP-ovce tokom obilaska zajedno s inženjerima i ekipom radnika Elektre iz Zadra.

Jurišić i Ugarković nakon toga su sa zamjenicom šibensko-kninskog župana Anjom Šimpraga, načelnikom općine Kistanje Goranom Reljićem i njegovim zamjenikom Borislavom Šarićem obišli selo Parčić i njegove zaseoke, Kneževiće, Vojvodiće i Vukše, kako bi snimili situaciju zbog izrade potrebne projektne dokumentacije. Kako je Novostima rekao Jurišić, za elektrifikaciju 17 domaćinstava u spomenutim zaseocima predviđena su sredstava u iznosu od 4.000.000 kuna, kao i da bi struja u ta domaćinstva trebala stići u narednih godinu dana.

1/1