Novosti

Kronika

Preko 300 novih naslova u Biblioteci "Prosvjete"

Mi smo jedina knjižnica koja korisnicima i čitaocima daje novonabavljene knjige na uvid, rekla je Goranka Buljan iz Centralne biblioteke "Prosvjete"

Large bib knjige 1

Izloženi naslovi sa sajmova u Beogradu i Zagrebu (foto Nenad Jovanović)

Na nedavno završenom Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu i na zagrebačkom Interliberu za Centralnu biblioteku "Prosvjete" u Zagrebu nabavljeno je preko 300 novih naslova, svih žanrova - od enciklopedija i stručne literature do beletristike i knjiga za djecu, rečeno je na dvodnevnom predstavljanju novonabavljenih knjiga u prostorijama Biblioteke od 23. do 24. novembra.

Voditeljica Snježana Čiča, koja je bila na oba sajma, kazala nam je je da su cijene knjiga u Srbiji u prosjeku nešto niže nego u Hrvatskoj, ali da to nije pravilo.

- Cijene starijih izdanja na sajmu u Beogradu znatno su niže nego u Zagrebu, gdje mnogi izdavači "drže" cijene svojih knjiga - rekla je i dodala da je iz ovogodišnje beogradske ponude vidljivo da su se javile nove izdavačke kuće, a da neke od starijih imaju manje izdanja. Naglasila je i dobru ponudu srpskih izdavača na Interliberu na kojem se u sklopu programa "Srbija u fokusu" predstavilo 45 izdavača s preko 1.200 naslova.

- Prilikom nabavke knjiga rukovodili smo se i nagradama koje su određeno djelo ili njen autor dobili kao i čitanošću u regiji i u svijetu, te posebno o interesima naših korisnika - rekla nam je Goranka Buljan, ističući da su nabavljene knjige u procesu uvođenja u bazu, pa se dio onih koje su dobile svoje brojeve već sad može posuditi.

– Mi smo jedina knjižnica koja korisnicima i čitaocima daje novonabavljene knjiga na uvid, a mnoge od njih za sada ne mogu vidjeti samo u izlozima knjižara - rekla je.

O tome koje su knjige, bilo stare bilo nove, raspoložive za posuđivanje, može se vidjeti i on- line preko linka ovdje.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više