Novosti

Kronika

Prijateljsko nadmetanje

Na trećim sportskim susretima manjinskih vijeća sjeverozapadne Hrvatske sudjelovale su ekipe Koprivničko-križevačke, Zagrebačke, Varaždinske i Bjelovarsko-bilogorske županije

U organizaciji Vijeća srpske nacionalne manjine Bjelovarsko-bilogorske županije, 23. juna u Sportsko rekreacijskom centru ‘Kukavica’, smještenom između Velikog Grđevca i Velike Pisanice, održani su treći po redu sportski susreti manjinskih vijeća sjeverozapadne Hrvatske. Osim domaćeg VSNM-a, na sportskim susretima učestvovale su i ekipe Koprivničko-križevačke, Zagrebačke i Varaždinske županije. Iako je dan ranije bilo izrazito kišovito, učesnike susreta dočekalo je ugodno i sunčano vrijeme.

- Susretu je prethodio sastanak predsjednika županijskih srpskih vijeća, gdje je odlučeno da suština ovih susreta bude prije svega druženje, tako da su sportski rezultati i proglašavanja pobjednika bili zaobiđeni. Tako su u više nego prijateljskom druženju odigrane utakmice u malom nogometu, desetak ekipa kartalo je belu, a na kraju se povlačio konop - rekao je za Novosti predsjednik VSNM-a Bjelovarsko-bilogorske županije Darko Karanović, ističući da je priča zaokružena bogatom ponudom jela i pića i muzikom.

Održavanje susreta u ‘Kukavici’ omogućila je Bjelovarsko-bilogorska županija, a Karanović ističe da su svoju pomoć pružile i porodice Ćetković i Verić iz Velike Pisanice, Branko Kašić i porodica Mandarić iz Grubišnog Polja, Mirjana Srbljani iz Uljanika, kao i dožupan Saša Lukić. Osim Karanovića, susretima su prisustvovali predsjednici vijeća srpske nacionalne manjine Križevačko-koprivničke županije Branko Dulikravić, Zagrebačke županije Dragiša Pilipović i Varaždinske županije Milan Mirčetić, čije će vijeće biti domaćin četvrtih sportskih susreta.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više