Novosti

Društvo

Прoдaja стaнoвa ХЗMO-a

ХЗMO нa пoдручjу Бaрaњe имa 70 стaнoвa oд кojих ћe 34 стaнa бити пoнуђeнo нa прoдajу. Нa трeнутнoj jaвнoj лицитaциjи зa прoдajу су чeтири стaнa у Бeлoм Maнaстиру oд 25,6 дo 64,2 "квaдрaтa" с пoчeтним цeнaмa дo 33.347 eурa

Large informator prodaja stanova   %c4%87irilica

Penzionerski stanovi u belomanastirskoj ulici Franje Tuđmana

Od maja 2019. godine, na temelju Odluke ravnatelja Hrvatskog zavoda za penziono osiguranje (HZMO) o prodaji stanova u njihovom vlasništvu, spomenuta institucija na svojim internetskim stranicama s vremena na vreme objavljuje javnu licitaciju. Na području Baranje, u prvom talasu prodaje našli su se prazni stanovi u Belom Manastiru površine od 26 do 40 kvadratnih metara. HZMO na području Baranje ima 70 stanova od kojih će 34 stana biti ponuđeno na prodaju. U ovom trenutku HZMO objavio je javnu licitaciju za prodaju četiri stana u Belom Manastiru od 25,6 do 64,2 "kvadrata" s početnim cenama od 14.766 eura do 33.347 eura za koje svi zainteresovani moraju uplatiti kauciju. Na spomenute cene, kao što je to uobičajeno, utiču razni faktori kao što su sprat, generalno stanje stana, energetski razred i elaborati koje su izradili ovlašteni sudski veštaci iz područja procene nekretnina. Prvi termin za razgledanje stanova bio je 25. aprila a drugi 3. maja uz prethodnu najavu na telefon (031) 220-500. Krajnji rok za predaju ponuda bio je 11. maj, a ponude će se otvarati 18. maja u 10 sati u zagrebačkim prostorijama HZMO-a. Pogodnosti pri kupovini mogu ostvariti zaštićeni najmoprimci koji s HZMO imaju sklopljen ugovor o najmu stana sa zaštićenom najamninom, penzioneri ako su u najmu stana koji je predmet prodaje, najmoprimci stanova danih u najam sa slobodno ugovorenom najamninom prema Zakonu o najmu stanova ako su u najmu stana koji se prodaje, i zaposlenici HZMO ako su također u najmu.

Prodajom stanova u vlasništvu HZMO završava se dugogodišnja trakavica oko njihova eventualnog prebacivanja u vlasništvo Grada Belog Manastira, što je svojevremeno učinjeno sa svim stanovima HZMO-a na područjima od posebne državne nege. Ona druga trakavica u vezi stanova u vlasništvu školskih ustanova, domova zdravlja, apoteka, Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje i sličnih ustanova, u Belom Manastiru se nastavlja. Naime dok se neki od tih stanova prodaju na javnoj licitaciji po tržišnim cenama, sudbina stanova u vlasništvu školskih i zdravstvenih ustanova još je, na žalost onih koji u njima žive, neizvesna. Osim u Belom Manastiru, HZMO stanove u svom vlasništvu prodaje u Vinkovcima, Županji, Slatini, Labinu, Siraču i Drnju.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više